Vrijeme je za Osijek!, Sanja Cimer, Stephanie Jug

Datum: 

četvrtak, 27 travnja, 2017 -
10:30 - 12:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

ST

Sažetak: 

Cilj radionice je izrada turističke brošure za mlade o gradu Osijeku (po uzoru na Use-it franšizu) na njemačkom jeziku koja bi se mogla ponuditi Turističkoj zajednici grada Osijeka kao promotivni materijal. Studenti se najprije upoznaju s tekstnom vrstom brošure odn. s tekstnim, jezičnim i sadržajnim osobitostima ove vrste turističkog teksta. Zatim slijedi podjela po skupinama, pri čemu svaka skupina dobije određeno tematsko područje koje bi turistima moglo biti zanimljivo (npr. svakodnevica, kafići, noćni život i sl.), obrađuje ga i sastavlja kraće tekstove po uzoru na slične turističke materijale za druge gradove.

Biografija: 

Doc.dr.sc. Sanja Cimer (docentica, Filozofski fakultet u Osijeku, scimer@ffos.hr)

Rođena 1983. u Osijeku. Diplomirana profesorica engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti. Doktorirala 2012. godine na doktorskom studiju Jezikoslovlje u Osijeku. Od 2007. zaposlena na Filozofskom fakultetu u Osijeku na Katedri za njemački jezik i primijenjenu lingvistiku Odsjeka za njemački jezik i književnost, najprije kao asistentica, zatim viša asistentica i od 2013. docentica. Znanstvene radove objavila u recenziranim zbornicima i znanstvenim časopisima.

http://web.ffos.hr/germanistika/?id=116

 

Dr.sc. Stephanie Jug (poslijedoktorandica, Filozofski fakultet u Osijeku, sjug@ffos.hr)

Rođena 1983. u Münchenu. Diplomirana profesorica engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti. Doktorica znanosti iz grane teorija i povijest književnosti. Od 2012. poslijedoktorandica na Katedri za njemačku književnosti Odsjeka za njemački jezik i književnost. Znanstvene radove objavila u recenziranim zbornicima i znanstvenim časopisima.

http://web.ffos.hr/germanistika/?id=118

Prostorija: 

Prostorija 56