50 nijansi fiziologije, Anita Ćosić, Lidija Rašić, Zrinka Mihaljević, Nikolina Bilić-Dujmušić

Datum: 

četvrtak, 27 travnja, 2017 -
12:00 - 13:00
četvrtak, 27 travnja, 2017 -
13:00 - 14:00
četvrtak, 27 travnja, 2017 -
14:00 - 15:00
četvrtak, 27 travnja, 2017 -
15:00 - 16:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ

Sažetak: 

U svome užurbanome ritmu, odlasku u školu ili na posao, učenje, druženje s prijateljima, često ni ne razmišljamo tko se zapravo brine da naš organizam uvijek funkcionira točno i precizno kao švicarski sat, da se prilagođava svakoj našoj trenutačnoj potrebi i aktivnosti, da odreagira u stresnim situacijama, a ne reagira u situacijama bez stresa? Tko u organizmu radi u punome radnom vremenu, a tko radi samo povremeno? Tko zapovijeda, a tko izvršava zapovijedi? Pogledajmo kako izgledaju 24 sata unutar našega organizma.

Biografija: 

Dr.sc. Anita Ćosić, mag.proc.ing., viši asistent,

Medicinski fakultet Osijek, Katedra za fiziologiju i imunologiju

rođena 30.06.1986. u Osijeku. 2009 g. završila sam Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Od 2011. godine radim na Medicinskom fakultetu kao viši asistent profesorice Ines Drenjančević. Najviše me veseli istraživanje i rad u laboratoriju.

acosic@mefos.hr

 

Lidija Rašić, dr.med., asistent

Medicinski fakultet Osijek, Katedra za fiziologiju i imunologiju

rođena 07.04.1991. u Osijeku. Nakon završene Opće gimnazije upisala sam Medicinski fakultet sa željom da u budućnosti pomažem ljudima. Trenutno radim kao asistent na Katedri za fiziologiju i imunologiju. Zbog velikog interesa za znanost uključila sam se u nekoliko projekata i znanstvenih istraživanja. Znanost me ispunjava, osjećam se korisno i smatram da na taj način mogu barem malo doprinijeti svijetu i boljoj budućnosti.

rasiclid@gmail.com

 

Zrinka Mihaljević, prof., asistent

Medicinski fakultet Osijek, Katedra za fiziologiju imunologiju

zmihaljevic@mefos.hr

Zrinka Mihaljević, prof.,

rođena 18.10.1983. u Našicama. 2008.diplomirala sam na Odjelu za biologiju u Osijeku za profesora biologije i kemije. Od veljače 2010. godine zaposlena sam na Medicinskom fakultetu u Osijeku kao asistent na Katedri za fiziologiju i imunologiju. Studentica sam poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo i nadam se jednog dana postati doktor znanosti. Volim svoj posao i ono čime se bavim, ali najviše volim provoditi vrijeme u laboratoriju i raditi funkcionalne i molekularne eksperimente iz područja vaskularne fiziologije.

 

Nikolina Bilić-Dujmušić, mag.biol.oceol., viši laborant

Medicinski fakultet Osijek, Katedra za fiziologiju i imunologiju

nbdujmusic@mefos.hr

Rođena 12.07.1991. u Osijeku. Završila sam matematičku gimnaziju, a 2017. godine diplomirala sam na Odjelu za biologiju, smjer Zaštita prirode i okoliša. Od studenog 2016. godine zaposlenica sam Medicinskog fakulteta u Osijeku na radnom mjestu Višeg laboranta Katedre za fiziologiju i imunologiju. Od djetinjstva sam zaljubljenica u znanost i samim zaposlenjem na ovom radnom mjestu učinila sam prvi korak prema ostvarenju svojih snova, a to je sudjelovanje u poboljšanju kvalitete života ljudi te doprinos razvoju znanosti.    

 

Prostorija: 

Stari ured dekana (2-33)