Životni plan – ostariti čekajući mirovinu, Marina Stanić, Ivona Adrić, Karla Bilandžić, Asja Ćehović, Anamaria Milković

Datum: 

četvrtak, 27 travnja, 2017 -
10:00 - 10:45

Vrsta događaja: 

Predavanje

Publika: 

2.,3., i 4. raz. SŠ
OP
ST

Sažetak: 

Znate li koliko sati prosječan radnik provede uistinu radeći tokom svog radnog vremena? Mislite li da je moguće smanjiti osmosatno radno vrijeme zadržavajući plaće na istoj razini? A što je s produktivnošću? Možda pak smatrate da je u današnjem vremenu potrebno povećati, a ne smanjiti, radne sate kako bismo svome poduzeću osigurali konkurentsku prednost? Poslušajte predavanje o različitim praksama u svijetu i sami zaključite koji bi model imao najbolji utjecaj na hrvatske radnike.

Biografija: 

  1. Doc.dr.sc. Marina Stanić, Ekonomski fakultet u Osijeku,  marina@efos.hr
  2. Ivona Adrić, Ekonomski fakultet u Osijeku, ivona.adric@gmail.com
  3. Karla Bilandžić, Ekonomski fakultet u Osijeku,karlabilandzic@gmail.com
  4. Asja Ćehović, Ekonomski fakultet u Osijeku, asja.cehovic@gmail.com
  5. Anamaria Milković, Ekonomski fakultet u Osijeku, anamaria.milkovic@gmail.com

 

Životopisi predavača:

 

Ivona Adrić,  studentica 1. godine diplomskog studija Financijski menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Želi raditi posao u vezi kojeg je strastvena, pa makar to uključivalo svakodnevne prekovremene sate. Unatoč tome, prije negoli je počela proučavati prednosti i nedostatke skraćenog radnog vremena, uz krajnju mu je subjektivnost dala svoj glas, jer smatra da kod rada kvaliteta pobjeđuje kvantitetu.

 

Karla Bilandžić, studentica 3. godine preddiplomskog studija smjer Marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Teško sama sebe opisuje, a s obzirom da nas nitko ne poznaje bolje od vlastite majke, Vesna Karlu opisuje s: ''Tko te ne zna, skupo bi te platio.''. Veliki je borac za skraćivanje radnoga vremena jer se kroz studentske poslove upoznala s okrutnim osmosatnim radom.

 

Asja Ćehović, studentica 3. godine preddiplomskog studija Financijski menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iako joj je primamljiva pomisao raditi 6 sati, ne buni se na 8 jer voli u miru popiti kavu.

 

Anamaria Milković, studentica 2. godine diplomskog studija Marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Prijatelji ju opisuju kao vrijednu i izrazito motiviranu osobu kojoj je životni san otkriti na koji način produžiti sate u danu kako bi stigla napraviti sve što si zamisli. S obzirom na to da su joj studentski dani pri kraju, sve svoje napore ulaže u pronalazak posla na kojem će u isto vrijeme biti produktivna, kreativna i uspješna, ali sve to iz udobnosti svoje kuće.  

 

Marina Stanić zaposlena je na mjestu docentice na Ekonomskom fakultet. Na dnevnoj bazi nastoji održati u ravnoteži dva glavna svemira – poslovni i obiteljski. Nije ljubitelj multitaskinga i izbjegava ga koliko god je moguće. Efikasnost i kvalitetu nastoji postići fokusiranjem na važne stvari i posvećenim obavljanjem istih. Ne razmišlja o mirovini jer istinski uživa u kontroliranom kaosu poslovnog i obiteljskog radnog vremena.