Vrijeme je novac, Marija Tolušić, Tea Hampshire

Datum: 

srijeda, 26 travnja, 2017 -
14:00 - 14:30

Vrsta događaja: 

Predavanje

Publika: 

2.,3., i 4. raz. SŠ
ST

Sažetak: 

Polazeći od poznate rečenice koju je kreirao, svestrani fizičar, pisac, ekonomist i diplomata, Benjamin Franklin početkom 18 stoljeća Vrijeme je novac/Time is money u predavanju  se želi pokazati kako je   novac kroz vrijeme, odnosno svoj nastanak i razvoj utjecao na ubrzavanje trgovačkih odnosa i ukupne razmjene u društvu. Novac, kao sredstvo razmjene, tijekom vremena imao je različite materijalne pojavne oblike da bi danas egzistirao i kao virtualno sredstvo razmjene (Bitcoin).Vrijeme također postaje svojevrsna „valuta“ koja doprinosi uspješnosti ne samo razmjene i poslovanja već i osobnoj uspješnosti i zadovoljstvu.

Biografija: 

Marija Tolušić,univ.spec.oec.,

viši predavač Odjela za kulturologiju (mtolusic@kulturologija.unios.hr). Rođena u Osijeku 18.12.1960.g. Od 1.travnja 2013. radi   na Katedri za kulturalni menadžment Odjela za kulturologiju Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku. Izvodi kolegije iz područja ekonomije, menadžment, marketing, poduzetništvo. Diplomski studij Razmjena i tržište završila je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 1983.g., a Poslijediplomski specijalistički studij Marketing  posebnih  područja završila na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2015.g. Do sada je objavila dvadesetak radova i sudjelovala na četiri međunarodna znanstvena skupa.

 

Tea Hampshire

Studentica 3. godine preddiplomskog studija Odjelu za kulturologiju Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku, smjer Kulturalni menadžment  (teaa.hampshire@gmail.com) Rođena u Osijeku 22.3.1995. Završila Drugu jezičnu gimnaziju u Osijeku. Do sada volontirala u projektima: Izložba Pogonsko gorivo 2015.,Osječko ljeto kulture 2015.,Croatia Cantat (koncert HPD LIPA) 2016. I  Cromisc osmjeh daje djeci (humanitarni koncert studenata medicine) 2016.

Prostorija: 

P8