Vrijeme probave, Matea Matić, Martina Ilinić, Maja Ćurčić, Mislav Matić

Datum: 

srijeda, 26 travnja, 2017 -
12:00 - 13:00
srijeda, 26 travnja, 2017 -
13:00 - 14:00
srijeda, 26 travnja, 2017 -
14:00 - 15:00
srijeda, 26 travnja, 2017 -
15:00 - 16:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

5. i 6. raz. OŠ
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ

Sažetak: 

Hipokrat je rekao: "Sve što putem prehrane unosimo u naš organizam gradi nas i mijenja, a o tome što smo unijeli ovisi naša snaga, naše zdravlje i naš život." Znate li što ste sve jeli jučer? Jeste li ikada razmišljali koliko vremena je potrebno našem probavnom sustavu da probavi onu malu kockicu čokolade? Čak 24 sata, a ponekad i više. Stoga, cilj ove radionice je kroz jednostavne i zanimljive praktične dijelove proći kroz ovaj vrlo dinamičan sustav koji radi 0 – 24 sata. Otkrit ćemo vam koje sve namirnice ubrzavaju, a koje usporavaju našu probavu i zašto Popaj jede baš špinat. Za kraj, odgovorit ćemo što jesti kako bi usporili vrijeme i zadržali svoj mladolik izgled.

Biografija: 

Matea Matić, rođena je 24. kolovoza 1990. u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završila je u Osijeku. U srpnju 2009. upisuje sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine u Osijeku te je diplomirala u lipnju 2015. godine. Kao nastavak školovanja, u rujnu 2015. upisuje je Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo kojeg trenutno pohađa. Pripravnički staž za doktore medicine obavlja od listopada 2015. do ožujka 2016. godine u sklopu SOOM dr. med. Zrinjke Dananić i KBC-a Osijek. Od svibnja 2016. zaposlena je na Medicinskom fakultetu Osijek kao asistent pri Katedri za internu medicinu, obiteljsku medicinu i povijest medicine, znanstvena grana obiteljska medicina. U siječnju 2017. godine započinje specijalističko usavršavanje iz obiteljske medicine te trenutno pohađa poslijediplomski specijalistički studij "Obiteljska medicina" na Medicinskom fakultetu Zagreb.

 

Martina Ilinić, rođena 27. rujna 1990. u  Osijeku. Osnovnu i srednju medicinsku školu završava u Osijeku nakon čega upisuje Medicinski fakultet  u Osijeku i diplomira 2016. godine. Tijekom studija sudjeluje u nastavi kao demonstrator pri Katedri za histologiju i emriologiju te pri Katedri za patologiju i sudsku medicinu te u različitim izvannastavnim aktivnostima: provođenje edukativnih radionica, izlaganje na studentskim kongresima i sudjelovanje u studentskim razmjenama. Trenutno obavlja pripravnički staž za doktora medicine u OB Vukovar.

Maja Ćurčić, rođena je 23. travnja 1989. u Sremskoj Mitrovici, RS. Osnovnu i srednju školu završava u Šidu (RS), nakon čega studira na Medicinskom faultetu u Osijeku i diplomira 2015. godine. Nakon pripravničkog staža odrađenog u KBC-u Osijek počinje raditi na Zavodu za hitnu medicinu Brodsko – posavske županije kao liječnik u timu.

Mislav Matić, rođen 14. listopada 1997. u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završava u Osijeku te upisuje integrirani sveučilišni prediplomski i diplomski studij farmacije na Farmaceutsko-biokemijsko fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom školovanja sudjeluje na brojnim seminarima, znanstveno-edukativnim radionicama i simpozijima te promotivnim akcijama.