Bakterije i virusi kroz vrijeme, Ana Budiša, Anja Užanicky, Vlatka Stojačić, Zorislava Živković, Josipa Legac, Mirna Anđelić, Marija Anđić

Datum: 

srijeda, 26 travnja, 2017 -
09:00 - 10:00
srijeda, 26 travnja, 2017 -
10:00 - 11:00
srijeda, 26 travnja, 2017 -
11:00 - 12:00
četvrtak, 27 travnja, 2017 -
09:00 - 10:00
četvrtak, 27 travnja, 2017 -
10:00 - 11:00
četvrtak, 27 travnja, 2017 -
11:00 - 12:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

predškolski i niži raz. OŠ
5. i 6. raz. OŠ
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ

Sažetak: 

Tema radionice je „Bakterije i virusi kroz vrijeme“.

Radionica je predviđena za djecu gdje bi djeca pomoću slika izrađivala oblike bakterija i virusa od plastelina. Ukazati djeci na važnost higijene ruku i podsjetit na pravila pranja ruku. Zamišljeno je da djeca prije i poslije pranja ruku prislone prste na hranjive podloge, a zatim im pokažemo lažno napravljene agare kako izgledaju hranjive podloge nakon porasta bakterija.

Biografija: 

Ana Budiša, bacc.med.lab.digan.

Medicinski fakultet Osijek

budisa.ana@gmail.com

Ana Budiša - rođena je 23. srpnja 1991. godine u Splitu. Završila medicinsku školu smijer zdrav. laboratorijski tehnicar u Splitu, te 2010 god. upisuje stručni studij med. laboratorijske dijag. na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Trenutno je apsolventica diplomskog studija med. laboratorijske dijag. na Medicinskom fakultetu u Osijeku te zaposlenica Kliničkog zavoda za patologiju i sudsku medicinu KBC Osijek. Dopredsjednica je Hrvatske udruge studenata medicinsko laboratorijske dijagnostike (CMLDSA).

 

Anja Užanicky bacc.med.lab.diagn.

Medicinski fakultet Osijek

anjauzanicky@gmail.com

Anja Užanicky rođena je 18. siječnja 1994. godine u Osijeku. Osnovnu i srednju školu zavšila je u Osijeku kao zdravstveno-laboratorijski tehničar, gdje nastavlja školovanje na Medicinskom fakultetu u Osijeku na studiju Medicinsko laboratorijska dijagnostika. Trenutno je studentica 2. godine diplomskog studija i predsjednica udruge CMLDSA. Svoje iskustvo u struci stekla je u Medicinsko-biokemijskom laboratoriju Bojčić, Vlainić.

 

Vlatka Stojačić, studentica

Medicinski fakultet Osijek

vstojacic@gmail.com

Vlatka Stojačić rođena je 4. srpnja 1996. godine u Vinkovcima. Osnovnu školu Ivana Mažuranića u Vinkovcima pohađala je u razdoblju od 2003. do 2011. te iste godine upisala Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima, smjer matematičko-prirodoslovni. Gimnaziju je završila s odličnim uspjehom. Medicinski fakultet u Osijeku, smjer Medicinsko - laboratorijske dijagnostike upisala je 2015. godine. Trenutno je studentica druge godine spomenutog studijskog programa. Aktivno djeluje u udruzi CMLDSA(Hrvatska udruga studenata medicinsko - laboratorijske dijagnostike), gdje trenutno obavlja dužnosti tajnice udruge.

 

Zorislava Živković, bacc.med.lab.diagn.

Medicinski fakultet Osijek

zorislavazivkovic@hotmail.com

Zorislava Živković rođena je 11. siječnja 1995. godine u Našicama. Od 2009. do 2013. pohađala je opću gimnaziju u Srednjoj školi Isidora Kršnjavog u Našicama. Od 2001. do 2013. pohađala je školu stranih jezika „Alicia“, Našice. 2013. godine upisuje studij medicinsko laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te je trenutno studentica prve godine diplomskog studija. Aktivno sudjeluje na Festivalu znanosti 2015. godine. Kao dio studenske sekcije u lipnju 2016. godine sudionik je 3. kongresa Hrvatske komore zdravstvenih radnika strukovnog razreda za Medicinsko-laboratorijsku djelatnost.

 

Josipa Legac, bacc.med.lab.diagn.

Medicinski fakultet Osijek

legacjosipa0@gmail.com

Josipa Legac rođena je 19. prosinca 1994. u Požegi. Nakon završene Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi, upisala je srednju medicinsku školu u Slavonskom Brodu. Maturirala je 2013. godine s odličnim uspjehom. Iste godine je  upisala fakultet Medicinsko laboratorijske dijagnostike u Osijeku te je trenutno na prvoj godini diplomskog studija. Sudjelovala je na Festivalu znanosti 2015. godine i na 3. Kongresu Hrvatske komore zdravstvenih radnika koji se održavao u Opatiji 2016. godine, uz postersko priopćenje.

 

Mirna Anđelić, mag.med.lab.diagn.

Medicinski fakultet Osijek

mirna.andelic@outlook.com

Mirna Anđelić je rođena 16. siječnja 1993. godine u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završava u Đakovu, u kojemu i živi do preddiplomskog studija Medicinsko laboratorijske dijagnostike u Splitu, nakon kojega upisuje diplomski studij MLD na Medicinskom fakultetu u Osijeku, kojega završava u prosincu 2016. godine. Osim studija, bavila se izvannastavnim aktivnostima, sudjelovala na kongresima i bila predsjednica udruge CMLDSA u svrhu popularizacije znanosti i svojega studija

 

Marija Anđić, studentica

Medicinski fakultet Osijek

marijandic5@gmail.com

Marija Anđić rođena je 9. travnja 1996. godine. Završila je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Medicinski fakultet u Osijeku, smjer Medicinsko - laboratorijske dijagnostike upisala je 2015. godine. Trenutno je studentica druge godine i aktivno djeluje u udruzi CMLDSA(Hrvatska udruga studenata medicinsko - laboratorijske dijagnostike), gdje trenutno obavlja dužnosti povjerenstva za PR.