Kišni oblak u boci, Ružica Tokić, Mia Knežević

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
17:00 - 17:45

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

predškolski i niži raz. OŠ

Sažetak: 

Cilj radionice je poučiti djecu raznim vremenskim prilikama i neprilikama te potaknuti njihovu maštu. U uvodnom dijelu radionice razgovaramo o vremenu te odjeći koja nam je potrebna za određeno vrijeme (što sve nosimo kada pada kiša, o što kada je snijeg). U glavnom dijelu radionice djeca rade eksperiment u kojem u boci stvaramo kišni oblak uz pomoć pjene za brijanje i boje. Učimo novu pjesmu o vremenu te radimo radne listiće. U završnom dijelu ponavljamo što smo naučili. Djeca evaluiraju provedenu radionicu. Na jednoj strani ploče nacrtano je sunce, a na drugoj strani kiša. Ukoliko se djeci svidjela radionica, stanu ispred sunca, ako im se nije svidjela stanu ispred kiše. S obzirom da djeca već nekoliko godina uče engleski jezik, radionica će se bazirati i na usvajanju novog i ponavljanju već naučenog vokabulara na engleskom jeziku.

Biografija: 

Ružica Tokić rođena je 20.8.1988. Od 2015. asistentica je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Izvodi kolegije iz područja obiteljske pedagogije te pedagogije ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Područje njezina znanstvenog i stručnog interesa je obiteljska pedagogija.

 Završila je Filozofski fakultet u Osijeku 2013. te stekla zvanje magistre edukacije engleskog jezika i književnosti i magistre pedagogije.

Od 2012. radila je za školu stranih jezika Pučko otvoreno učilište predavajući engleski jezik u predškolskim i vrtićkim skupinama. Također, vodila je tečaj engleskog jezika za osnovnoškolski uzrast.  Od 2014. radila je kao vanjska suradnica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i Slavonskom Brodu. Nadalje, radila je u privatnoj školi Gaudeamus u sklopu posebnog programa Integrirane igraonice gdje je obuhvaćeno učenje engleskog jezika, informatike te glazbenog i brbljaonice. Od 2014. do 2015. radila je u osnovnoj školi „Tin Ujević“ na mjestu pedagoga te je 2015. položila državni stručni ispit. Akademske 2015./2016.godine upisala je poslijediplomski doktorski studij Pedagogija i kultura suvremene škole na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

 

Mia Knežević, studentica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, mia.knezevic.b1o@gmail.com

Zovem se Mia Knežević i imam 20 godina. Studentica sam na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, smjer Rani i predškolski odgoj; prije toga sam pohađala Upravnu školu u Zagrebu. Do sada sam radila u City Ex-u na pakiranju pošte, te kao agentica u Call centru Generali osiguranja. Imam iskustva i kao promotorica proizvoda za njegu lica za firmu Clarus Acta, a uz to i za firmu Lesa Retailment kao dekorater stalaka. U slobodno vrijeme volontiram u udruzi za Downov sindrom i u vrtiću Stribor u Osijeku. Komunikativna sam, vedra, snalažljiva i spremna na timski rad.