VRIJEME JE da znate svoja prava kao potrošači!, Marko Sukačić

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
17:00 - 18:00

Vrsta događaja: 

Predavanje

Publika: 

OP
ST

Sažetak: 

Predavanje VRIJEME JE da znate svoja prava kao potrošači! pokušava upoznati studente, ali i sve zainteresirane s njihovim pravima kao potrošačima. Od ulaska Hrvatske u Europsku Uniju postignut je napredak u zaštiti prava potrošača, što je posebice vidljivo u sferi kupnje robe široke potrošnje preko Interneta. Za take kupnje vrijede posebna pravila, koja ciljaju na zaštitu običnih građana, u situaciji kada kupuju od profesionalnih prodavatelja. Može li se raskinuti pretplatnički odnos sklopljen telefonskim putem bez plaćanja penala i u kojem roku? Što ako kupite nešto preko interneta, i ne svidi Vam se kad stigne? Kako se zaštititi od dosadnih poziva prodavatelja s akcijskim cijenama? Što znači sezonski popust? Odgovore na ova, a i druga pitanja možete saznati na predavanju u zakazanom terminu.

Biografija: 

Marko Sukačić, mag. iur.

asistent na katedri rimskog prava, Pravni fakultet Osijek

msukacic@pravos.hr

Polaznik doktorskog studija građanskog prava i obiteljskopravnih znanosti Pravnog fakulteta u Zagrebu. Dobitnik stipendije EE I EU Cluster of Excellence in European and International Law Europa za jednomjesečni istraživački posjet Europa-Institutu u Saarbrückenu u siječnju 2016. god.

Osobne vještine:

  • Poznavanje engleskog (aktivno) i njemačkog jezika (pasivno)

Seminari:

  • predstavljao Pravni fakultet Osijek na Regional Moot Court -International Humanitarian Law Competition, Sarajevo, 2011.

Summer Academy EU Open Markets u ogranizaciji SEELS, Zagreb, Split, rujan, 2015.