Mliječni vremeplov, Mirela Lučan, Jasna Prskalo, Antonia Huđek, Tamara Majstorović, Ana Faletar, Vesna Kvaternik, Anita Potočar, Marija Moslavac

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
09:00 - 17:15

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

predškolski i niži raz. OŠ
5. i 6. raz. OŠ
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ

Sažetak: 

Sigurno svi znate kako nastaje mlijeko. Ali kako nastaje sir? A maslac? I tko je izmislio jogurt? Ako želite čuti odgovore na ta i mnoga druga pitanja dođite na našu radionicu. Neke od mliječnih proizvoda i sami ćete napraviti. I kušati. A interaktivna lenta vremena pomoći će vam upoznati se s razvojem mljekarstva kroz povijest.

Biografija: 

Mirela Lučan rođena je 13. prosinca 1977. u Osijeku. Nakon završene osnovne i srednje Tehnološke škole Ruđer Bošković, upisuje Prehrambeno‑tehnološki fakultet Osijek, gdje je i diplomirala u prosincu 2003. godine. Od 2004. godine zaposlena je na istom fakultetu na Katedri za mljekarstvo. Doktorirala je 2014. godine s temom „Utjecaj dodatka meda na kinetiku fermentacije i antibakterijska svojstva probiotičkih fermentiranih mlijeka“. Trenutno je asistentica na predmetima: Sirovine animalnog podrijetla, Tehnologija prerade sirovina animalnog podrijetla, Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, Primarna prerada mlijeka i fermentirani mliječni napici, Mikrobiološki i biokemijski procesi u mljekarstvu, Autohtoni mliječni proizvodi. Članica je Hrvatske mljekarske udruge. Majka je dvojice sinova, Mateja (6) i Šimuna (4).

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/196-mirela-lucan

 

Jasna Prskalo (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, jprskalo@ptfos.hr)

 

Rođena 29. prosinca 1989. u Metkoviću. Osnovnu i srednju školu završila također u Metkoviću. Preddiplomski studij završila na Agronomsko i prehrambeno - tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a od 2015. godine studentica je diplomskog studija Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Govori engleski jezik. Društvena je, komunikativna, ima smisla za organizaciju. Željna usavršavanja, novih iskustava i primjene stečenog znanja.

 

Antonia Huđek (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, ahudek@ptfos.hr)

 

Rođena 21. prosinca 1991. u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu završila u Đakovu. Studentica je druge godine diplomskog studija Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Društvena je, odgovorna, komunikativna, ima smisla za organizaciju i prezentaciju. Kroz studentske i sezonske poslove usavršila je svoje komunikacijske vještine kako u ophođenju s odraslima, tako i s djecom. Željna je usavršavanja, novih iskustava i primjene stečenog znanja.

 

Tamara Majstorović (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, tmajstorovic@ptfos.hr)

 

Rođena je 22. Prosinca 1993. godine u Vinkovcima. Osnovnu školu Matija Antun Reljković završila sam u Cerni, Opću gimnaziju Matija Antun Reljković u Vinkovcima. Studentica je pete godine Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku i trenutno pohađa Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Sudjelovala je u radionici za studente „Komunikacijske vještine-neverbalna komunikacija“.

 

Ana Faletar (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, a.faletar1908@gmail.com)

 

Rođena je 19. kolovoza 1993. Osnovnu i srednju školu je završila u Vinkovcima. Studentica je Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo.

Vesna Kvaternik (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, vkvaternik@ptfos.hr)

 

Rođena je 2. studenoga 1994. g. u Požegi, živi u Bučju, selu nedaleko od Pleternice. Završila je Osnovnu školu fra Kaje Adžića u Pleternici te je obrazovanje nastavila u Matematičkoj gimnaziji u Požegi. Tijekom osnovne i srednje škole aktivno se bavila rukometom, igrajući za mjesni klub, a isto tako i za osnovnu i srednju školu. Nakon završene 4 srednjoškolske godine upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Trenutno je redoviti student treće godine preddiplomskog studija. Želja joj je završiti diplomski studij, smjer prehrambeno inženjerstvo. Slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji, prijateljima u prirodi.

 

Anita Potočar (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, apotocar@ptfos.hr)

 

Rođena je 6. prosinca 1996. godine u Našicama. Završila je Opću gimnaziju, također u Našicama. Trenutno je druga godina na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Volontirala je u srednjoj školi gdje je pomagala učenicima osnovne škole u savladanju gradiva nastavnih predmeta Kemije i Biologije. Kako do sada nije imala priliku sudjelovati u znanstveno-stručnom skupu kao što je Festival znanosti, voljela bi se okušati u tome i naučiti nešto novo. Otvorena je osoba, spremna na timski rad i suradnju s ostalim kolegama i kolegicama.

 

Marija Moslavac (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mmoslavac@ptfos.hr)

 

Rođena je 13. siječnja 1994. godine u Osijeku. Osnovnu školu Jagode Truhelke kao i srednju školu I. gimnaziju završila je u Osijeku. Studentica je Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku te demonstrator na kolegiju Organska kemija. Govori njemački i engleskijezik. Društvena je, odgovorna, komunikativna, željna daljnjeg usavršavanja i učenja novih znanja kao i primjene stečenog znanja.