Godišnja doba u laboratoriju, Maja Ižaković, Veronika Barišić, Ana-Marija Cikoš, Mihaela Marić

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
09:00 - 17:15

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

predškolski i niži raz. OŠ

Sažetak: 

Na radionici će se naučiti kako u laboratoriju i kod kuće možemo odraditi jednostavne pokuse u kojima dolazi do nastanka kiše, oblaka, tornada, duge.Na temelju tih pokusa djeca će naučiti kako dolazi do promjena vremenskih uvjeta, na njima razumljiv način. Na taj način motivirati će se djeca za interes o biologiji, kemiji, fizici te ostalim područjima prirodnih znanosti.

Biografija: 

Maja Ižaković rođena je 21. kolovoza 1990. godine u Vinkovcima. Nakon završene Gimnazije M.A.Reljkovića u Vinkovcima, upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Diplomirala je procesno inženjerstvo 2015. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Za vrijeme studija odradila je stručnu praksu na Institutu kemije u Pragu, a nakon završenog studija stručno osposobljavanje odradila je u tvornici biodizela kao inženjer u laboratoriju. Nakon stručnog osposobljavanja, 2016. godine zapošljava se na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, na mjestu asistenta iz biologije. Iste godine upisuje Poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studij Molekularne bioznanosti na Odjelu za biologiju u Osijeku.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/8343-maja-izakovic

Veronika Barišić (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, vbarisic@ptfos.hr)

Rođena je 02.03.1994. u Đakovu, gdje je 2012. godine završila Srednju strukovnu školu Braće Radića, smjer Ekonomist. Završila je preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu 2015. godine, te na istom fakultetu upisala diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo. Stručnu praksu odradila je u Jamnici d.d.

 

Ana-Marija Cikoš (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, acikos@ptfos.hr)

Rođena je 18.09.1993. u Osijeku. 2012. godine završila je smjer Prirodoslovna gimnazija u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku. Završila je preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku 2015. godine te na istom fakultetu upisala diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo. Stručnu praksu odradila je u Saponia Osijek d.d. Članica je Studentskog zbora Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

 

Mihaela Marić (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mmaric12@ptfos.hr)

Rođena je 28.02.1994. u Dubrovniku. Tamo 2011. završava Medicinsku školu, smjer Sanitarni tehničar. Trenutno pohađa preddiplomski studij na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Stručnu praksu odradila je u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije