Kaleidoskop – igračka nekog drugog vremena, Dragica Predrijevac, Snježana Novaković, Rebeka Kalazić

Datum: 

ponedjeljak, 24 travnja, 2017 -
17:00 - 18:00
utorak, 25 travnja, 2017 -
17:00 - 18:00
srijeda, 26 travnja, 2017 -
17:00 - 18:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

predškolski i niži raz. OŠ
5. i 6. raz. OŠ
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ

Sažetak: 

Radionica obuhvaća upoznavanje sa kaleidoskopom, kao igračkom prošlosti. Uz detaljne upute sudionici radionice samostalno će izrađivati i kreirati vlastiti kaleidoskop uz vođenje i pomoć u izradi mentore, učenika I. Gimnazije i njihovih profesorica. Osim izrade vlastitoga kaleidoskopa, tijekom radionice sudionicima će biti ponuđen i rad na tebletima u kreiranju kaleio slika, kao i slaganje puzzli na istu temu. Spajajmo igračku prošlosti u njenom kreativnom nastajanju i korištenje kaleio slika u današnje vrijeme.

Biografija: 

Dragica Predrijevac, profesor biologije

dragica.predrijevac@gmail.com

Završila sam Pedagošku akademiju u Osijeku, smjer biologija-kemija. Od 1992. godine predajem biologiju u I. gimnaziji Osijek. Tijekom godina rada osmišljavam zanimljiv pristup u radu s učenicima, uključujući se individualno i s učenicima u razne projekte. Voditelj sam Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja iz biologije. Održala sam više radionica na županijskim skupovima. Svojim radom nastojim kod učenika razviti samosvijest o ekologiji i životu sa prirodom.

 

Snježana Novaković, profesor matematike i fizike,

snjeza.novakovicos@gmail.com

Završila sam Pedagošku akademiju u Osijeku, smjer matematika – fizika.  Od 1996. godine predajem matematiku i fiziku u I. gimnaziji Osijek. Tijekom godina rada osmišljavam zanimljiviji pristup radu s učenicima, uključujući se u razne projekte i stručna osposobljavanja. Završena ECDL full diploma, ISE nastavnik guru diploma. U suradnji s ETF fakultetom završila sam projekt „Jačanje položaja žene na tržištu rada“, sudjelovala sam s kolegicama na Znanstvenom pikniku u Zagrebu 2016. godine.

Rebeka Kalazić

rebeka.kalazic@gmail.com

Završila sam Pedagoški fakultet u Osijeku, smjer matematika – fizika. Od 1993. godine predajem matematiku u I. gimnaziji Osijek. Tijekom godina rada osmišljavam zanimljiviji pristup radu, uključujući se u razne projekte i stručna osposobljavanja. Održala sam više radionica i predavanja na državnim skupovima. Autor sam udžbenika iz matematike za I. razred gimnazija i tehničkih škola, vodielj sam Županijskog vijeća nastavnika matematike te član Državnog povjerenstva za natjecanje iz matematike. Svojim radom napredovala sam u zvanje profesor savjetnik matematike.