Mali meteorolozi, Snježana Glavaš

Datum: 

ponedjeljak, 24 travnja, 2017 -
11:30 - 13:05

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

predškolski i niži raz. OŠ

Sažetak: 

Snježana Glavaš, prof.razredne nastave                                                                           Rođena sam 18. veljače 1971. u Osijeku. Osnovnu školu sam pohađala u Višnjevcu, a srednju u tadašnjem Centru za usmjereno obrazovanje «Braća Ribar» u Osijeku. Školovanje sam završila 1992. g. na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i to na Pedagoškom fakultetu. Time sam stekla VŠS i zvanje nastavnika razredne nastave. Šesnaest godina radnog iskustva stekla sam u  OŠ Josipovac u Josipovcu. Napredovala sam u zvanje učitelj mentor 17. travnja 2009. godine. Od početka školske godine 2012./2013.  zaposlena sam u OŠ Tenja u Tenji na neodređeno radno vrijeme. Ponovno sam izabrana u zvanje učitelj mentor 25. travnja 2014.                                                                                                                                                                  17. listopada 2014. završila sam program studija sedmog (VII/I) stupnja u trajanju od osam semestara na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Bosna i Hercegovina.Trenutno sam razrednica 4.a odjela.                                                                                                       Prošle godine sam sudjelovala u manifestaciji Festival znanosti po prvi put kao voditelj radionice, pod nazivom "Matematika na slici". Inače, više sam puta vodila svoje učenike na radionice i predavanja u organizaciji osječkih fakulteta. 

Biografija: 

Aktivnost 1  Sastavi fotografiju od ponuđenih dijelova

Učenici u skupini sastavljaju dijelove izrezane fotografije koja prikazuje jedno od četiri godišnja doba. Fotografije demonstriramo na ploči. Razgovaramo o vremenskim obilježjima godišnjih doba. Učenici odabiru karakteristične znakove za obilježja vremena (sunčano, snijeg, magla,vjetar...) koji se inače koriste u vremenskoj prognozi i pridružuju ih godišnjem dobu.

Aktivnost 2  Kroz narodne poslovice do prognoze vremena

Učenici u paru slažu narodne poslovice koje su vezane uz prognozu vremena (Narodna meteorologija). Objašnjavamo značenje pojedine poslovice.

Objašnjavamo da je meteorologija znanost koja proučava promjene vremena.

Aktivnost 3  Pokus: Tornado u boci

Aktivnost 4    Meteorološka stanica-kako je ja zamišljam

Učenike upoznajemo što je i čemu služi:higrometar, barometar, kišomjer, snjegomjer, vjetromjer, vjetrokaz. Oni crtaju kako zamišljaju taj uređaj. Uspoređujemo crteže sa stvarnim izgledom.

Aktivnost 5    spot Ante Cash & Saša Antić - Vakula