Izrada horizontalnoga sunčanog sata, voditeljice: Ljerka Herceg, Snježana Komadina

Datum: 

srijeda, 26 travnja, 2017 -
12:00 - 12:45

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ

Sažetak: 

U ovoj radionici sudionici će na početku čuti o mjerenju vremena i gnomonici, te dobiti radni materijal. Potom će svojim aktivnim radom, pomoću pripremljenog materijala i uz asistenciju voditeljica, izraditi horizontalni sunčani sat. Naposljetku će u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta uslijediti i praktični dio, odnosno mjerenje vremena upotrebom izrađenog sunčanog sata.

Biografija: 

Ljerka Herceg

  • Učiteljica je matematike i fizike u OŠ „Turnić“ više od trideset godina. U svom je dugogodišnjem radu napredovala u zvanje učitelja savjetnika. Županijsko priznanje za Najuspješnijega prosvjetnog djelatnika dobila je 2005. godine. U izvannastavnima je aktivnostima aktivna u matematici, fizici i astronomiji, održala je niz predavanja i radionica na svim razinama – od gradske, županijske pa do državne, a sudjelovala je i u više međunarodnih projekata. Autor je i suautor niza publikacija.

 Snježana Komadina

  • Učiteljica je matematike u OŠ „Turnić“. Tijekom rada napredovala je u zvanje učitelj savjetnik. Rad s učenicima je motivira i potiče na aktivno sudjelovanje u mnogim aktivnostima i projektima vezanim za struku. Održala je niz predavanja i radionica na gradskoj, županijskoj i državnoj razini te je autorica niza matematičkih publikacija.