Micro-Macro Art, radovi studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, mentorica: Ingeborg Fülepp

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
19:00 - 21:00

Vrsta događaja: 

Otvorenje izložbe

Sažetak: 

  • Micro-Macro Art Izložba studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci
  • Prezentacija radova uz razgovor 26. travnja u 19 sati Akvarij Sveučilišta Radmile Matejčić 5, Rijeka
  • Izložba Micro-Macro Art bavi se povezivanjem onoga skrivenoga realiteta, presitnoga da bi se vidio i osjetio u našem stvarnom okružju, s onim velikim, no možda isto tako nedostižnim promatraču, a govori o jedinstvenosti svijeta podložnoga, odnosno pokretanoga istim silama. Želja je umjetnika sagledati svijet u srži bitka i na tom putu istraži vlastite mogućnosti prepoznavanja svog mjesta u svijetu. To traži, potiče i omogućuje razvoj i napredak znanosti uslovljen sve sofisticiranijoj tehnologiji, te zahtijeva povezivanje tih, naizgled različitih ideja, vještina i znanja – umjetnosti, znanosti i tehnologije. I premda su se umjetnici tijekom povijesti često inspirirali, čak se koristili naprednim dostignućima znanosti i tehnoloških dometa, novo vrijeme donosi još intenzivniji interes i potrebu za suradnjom, razmjenom ideja, vizija i kreativnih istraživanja. Iz toga je razloga prošle godine na Akademiji pokrenut kolegij Micro-Macro, u okviru kojega se studenti medijskih umjetnosti i prakse susreću i upoznaju s nekim od tehničkih mogućnosti i znanstvenih istraživanja koja postoje na Sveučilištu u Rijeci. Tako su uspostavljeni kontakti s Tehničkim fakultetom, Mikrobiološkim odjelom, Odjelom fizike i Odjelom matematike. Rezultati prvoga semestra kolegija Micro-Macro mogli su se vidjeti na izložbi organiziranoj u galeriji Studentskoga kulturnog centra (SKC) u Rijeci, a u istom će se prostoru ove godine u okviru Festivala znanosti studentski radovi prikazati kao umjetničke instalacije, interaktivni video, računalna animacija te drugim tehnikama.
  • Dan poslije otvorenja izložbe posjetioci Festivala znanosti imat će priliku uz prezentaciju radova razgovarati o načinu i procesu nastajanja radova, no i predstaviti vlastite ideje o kreativnom istraživanju spoja umjetnosti, znanosti i tehnologije.

  

  • Mentor/kustos: izv. prof. art. Ingeborg Fülepp
  • Organizacija: Dominik Grdić i Lucija Polonio
  • Savjetnik za tehniku: Michel Mesarić
  • Studenti: Sandra Debanić, Blanka Dobrovolny, Leo Friščić, Dominik Grdić, Carry Lee Hent, Dalibor Juras, Angela Maksimović, Michel Mesarić, Lucija Polonijo, Sanjin Simčić, Romina Tominić