Postani kazaljka vremena – izrada sunčanoga sata, voditeljice: Vanesa Ujčić Ožbolt, Andrea Cvitan

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
09:30 - 13:30

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

predškolski i niži raz. OŠ
5. i 6. raz. OŠ

Podnaslov: 

Napomena: radionica ovisi o vremenskim uvjetima.

Sažetak: 

Radionica je namijenjena djeci vrtićkog uzrasta koji će uvodno saznati nešto više o dnevnom Sunčevom kretanju, o pravilnom promatranju Sunca, te će se naposljetku imati prilike okušati u izradi "živog" Sunčanog sata. Preduvjet za radionicu je sunčano vrijeme, dječja znatiželja, volja i osmjeh.

Biografija: 

Vanesa Ujčić Ožbolt

  • Rođena je u Rijeci. Članica je Akademskoga astronomskog društva – Rijeka od 1995., a predsjednica Društva bila je od 2001. do 2005. godine. Zaposlena je kao voditelj programa AAD-a Rijeka, voli muziku, životinje, još više voli Tolkiena, fantastiku, vilenjake i izmišljene svjetove, knjige, a još više astronomiju i rad s mladima. Od otvaranja Riječke zvjezdarnice, 18. svibnja 2001., drži popularno-znanstvena predavanja za građane i učenike.

 Andrea Cvitan

  • Diplomirala je 2003. godine na Fakultetu obrazovnih znanosti Sveučilišta u Veroni (usmjerenje stručnjak za cjeloživotno obrazovanje). Stažirala je na IUFFP-u (Lugano, Švicarska), na procesima obrazovanja na daljinu, ragionalnog razvoja i znanstvene edukacije. Kao novinar talijanskog dnevnog lista La Voce del Popolo i polumjesečnika Panoramu sudjelovala je u više međunarodnih projekata HND-a te je radila kao predavač i prevoditelj. Od 2009. radi kao voditeljica Astronomskog centra Rijeka te je višegodišnji član Akademskog astronomskog društva – Rijeka. Zaljubljenik je dobrih priča (knjiga), putovanja, prirode, tamnog neba&astronomije, glazbe, zračnog jedriličarstva i rada s mladima.