Igraonica za najmlađe, Voditeljica i mentorica: Ana Filošević.

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
10:00 - 15:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Podnaslov: 

Za organizirane grupe i škole (prijave i rezervacija termina: Jelena Kosanović – jkosanovic@uniri.hr ili tel: 051/584-589)

Sažetak: 

Igraonica za najmlađe je osmišljena i prilagođena vrtićkom uzrastu i nižim razredima osnovne škole. Uključuje jednostavne fizikalno-kemijske pojave i zakone prikazane na razumljiv i prikladan način. Radionica obrađuje teme: gustoća (gdje polaznici izrađuju vlastiti toranj koji se temelji na razlici u gustoći upotrebom raznih svakodnevno dostupnih sirovina), površinska napetost (uz samostalnu izradu duginih boja u tanjuru upotrebom mlijeka, deterdženta i boje za hranu, otapanja sličnog u sličnom), elektrostatika te odgovara na jednostavna pitanja kao zašto se ulje i voda ne miješaju te zašto miješanjem plave i žute boje nastaje zelena.

Biografija: 

Ana Filošević studentica je doktorskog studija medicinske kemije te znanstvena suradnica na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci u Laboratoriju za bihevioralnu genetiku. Bavi se proučavanjem različitih mjerljivih bihevioralnih fenotipa kao što su spavanje i aktivnost, te njihove genetske pozadine na model-organizmu vinske mušice. Fokus istraživanja joj je definiranje novih gena povezanih s razvojem ovisnosti o psihostimulansima. Drugo joj je područje znanstvenoga interesa utjecaj antioksidansa na biokemijske i fenotipne indikatore starenja.

Prostorija: 

O-261, O-262

Organizator: 

OB