Stanja tvari i vremenske prilike, Gordana Šelo, Goran Miljić, Toma Tadić, Marta Ostojčić, Ivona Bunjik, Vanja Beronja, Luka Krijan, Mirela Matovina, Iva Grgić, Antonela Galić

Datum: 

četvrtak, 27 travnja, 2017 -
13:15 - 14:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

2.,3., i 4. raz. SŠ

Sažetak: 

Na radionici će učenicima biti prezentirano nekoliko pokusa kroz koje će moći naučiti nešto više o ulozi gustoće, tlaka i temperature u strujanju odnosno konvekciji tekućina i plinova kod vremenskih promjena. Također će imati priliku vidjeti kako navedena svojstva utječu na promjenu agregatnih stanja u prirodi. Pokusi će biti popraćeni zanimljivom prezentacijom u PowerPoint-u. Na taj način učenike će se motivirati za interes o kemiji, fizici te ostalim područjima prirodnih znanosti.

Biografija: 

Gordana Šelo (mag. ing.,asistent, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, gselo@ptfos.hr)

Gordana Šelo rođena je 17. lipnja 1988. godine u Vinkovcima. Nakon završene opće gimnazije A. G. Matoša u Đakovu, upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Diplomirala je 2014. godine na Zavodu za procesno inženjerstvo Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.Za vrijeme studija odradila je stručnu praksu na Institutu kemijske tehnologije u Pragu. Nakon završetka studija radila je kao stručni suradnik na projektu „ProBioTech“, zatim kao tehnolog u proizvodnji u firmi Pekar d.o.o. u Vinkovcima. 2016. godine zapošljava se na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, na radno mjesto asistenta na Katedri za tehnološke operacije te upisuje poslijediplomski studij Prehrambeno inženjerstvo.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/8358-gordana-selo

 

Goran Miljić (mag. ing., asistent, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, gmiljic@ptfos.hr)

Goran Miljić rođen je 22. lipnja 1988. godine u Virovitici. Nakon završene opće gimnazije M. Marulića u Slatini, upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Diplomirao je 2014. godine na Zavodu za procesno inženjerstvo Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.2015. godine zapošljava se na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, na radno mjesto asistenta na Katedri termodinamiku i reakcijsko inženjerstvo te upisuje poslijediplomski studij Prehrambeno inženjerstvo.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/8355-goran-miljic

 

 

Toma Tadić (student, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, tomatadic5@gmail.com)

Toma Tadić rođen je 27.01.1994. u Vinkovcima. 2012. godine završio jesrednju školu smjer Prehrambeni tehničar u Petrinji. Završio je preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu 2015. godine te na istom fakultetu upisao diplomski studij Procesno inženjerstvo. Stručnu praksu odradio je u mesnoj industriji Gavrilović d.o.o. u Petrinji.

 

Marta Ostojčić (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mostojcic@ptfos.hr)

Marta Ostojčić rođena je 16.08.1994. u Puli. 2013. godine završila je Prirodoslovno-matematičku gimnaziju Matije Mesića u Slavonskom Brodu. Završila je preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku 2016. godine te na istom fakultetu upisala diplomski studij Procesno inženjerstvo. Stručnu praksu odradila je u Vodovod d.o.o. u Slavonskom Brodu.

 

Ivona Bunjik (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, ibunjik@ptfos.hr, ibunjik@ptfos.hr)

Ivona Bunjik rođena je 29.12.1994. Nakon završene srednje škole, opće gimnazije, 2013. u Županji upisuje preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku te 2016. godine na istom fakultetu upisuje diplomski studij Procesno inženjerstvo.

 

Vanja Beronja (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek,vberonja@ptfos.hr)

Vanja Beronja rođena je 07.02.1995. u Vukovaru gdje je završila srednju Tehničku školu Nikole Tesle, smjer Ekološki tehničar. Godinama volontira na Vukovar film festivalu. Komunikativna je osoba, sklona timskom radu. Studentica je druge godine preddiplmskog studija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.

 

Luka Krijan (student, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek,lkrijan@ptfos.hr)

Luka Krijan rođen je 24.11.1994. u Slavonskom Brodu. Završio je Srednju školu Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. Student je treće godine preddiplomskog studija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.

 

Mirela Matovina (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek,matovina.mirela@gmail.com)

Mirela Matovina rođena je 28.07.1990. Završila je Opću gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Stekla je iskustvo rada u call centru (T-com, T-mobile) te u prodaji voća i povrća kroz obavljanje sezonskog posla. Studentica je druge godine diplomskog studija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, smjer Procesno inženjerstvo.

 

Iva Grgić (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek,igrgic@gmail.com)

Iva Grgić rođena je 03.09.1995. u Slavonskom Brodu gdje je završila Klasičnu gimnaziju fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti. Tijekom osnovne i srednje škole aktivno se bavila rukometom. Nakon završene srednje škole upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Trenutno je redoviti student treće godine preddiplomskog studija. Sudjelovala je na sveučilišnim natjecanjima iz košarke i rukometa te na tehnologijadi.

 

Antonela Galić (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek,agalic@ptfos.hr)

Antonela Galić rođena je 17.08.1993. u Osijeku. 2012. godine završila je Isusovačku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Osijeku. Završila je preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku 2016. godine te na istom fakultetu upisala diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo. Od siječnja 2016. godine stručna je suradnica Natural Wealtha za mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa u ljekarnama . Članica je Studentskog zbora Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Stegovnog suda Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.

Prostorija: 

Studentski laboratorij Zavoda za Procesno inženjerstvo III/16S