Vrijeme je za vodu, Marija Nujić, Mirna Habuda-Stanić

Datum: 

četvrtak, 27 travnja, 2017 -
11:00 - 11:30

Vrsta događaja: 

Predavanje

Publika: 

2.,3., i 4. raz. SŠ
OP
ST

Sažetak: 

Bez vode nema života na zemlji. Bez vode, niti jedan posao nije moguće obaviti i svima je potrebna voda. No, za mnoge, voda je i način života. Voda je izvor inspiracije, glazbe, umjetnosti… Predavanje namijenjeno srednjoškolcima, studentima i svima koji žele saznati više o važnosti vode u našim životima.

Biografija: 

Marija Nujić (mag. ing., Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mnujic@ptfos.hr)

 

Marija Nujić, mag. ing. je asistentica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Rođena 1988. u Ljubljani (Slovenija). Nakon završenog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, 2011., počinje raditi kao asistent na istom fakultetu i trenutno je u fazi izrade doktorske disertacije u sklopu kojeg se usavršavala u Francuskoj i Sloveniji.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/3260-marija-nujic

 

Mirna Habuda-Stanić (Izv. prof. dr. sc. Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mirna.habuda-stanic@ptfos.hr)

 

Izv. prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić izvanredna je profesorica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. Područje interesa su joj zaštita i pročišćavanje voda, a nositeljica je nekoliko kolegija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek te Građevinskom fakultetu Osijek. Predsjednica je Organizacijskog odbora znanstveno-stručnog skupa „VODA ZA SVE“, članica nekoliko Povjerenstva pri Ministarstvu poljoprivrede i Radnih grupa pri Hrvatskoj agenciji za hranu. Od 2015. izabrana je za civilnog stručnjaka u Zajedničkoj skupini za zdravlje, poljoprivredu i hranu (JHAFG) u okviru NATO-a. Autorica i koautorica je više znanstvenih radova objavljenih u međunarodnim časopisima iz podračja zaštite i pročišćavanja vode.

 

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/3261-mirna-habuda-stanic