Zagonetke sa šibicama u nastavi i u slobodno vrijeme, Željko Gregorović, Arnela Špirtović, Andreja Rašić, Ana Brico

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
12:00 - 13:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

5. i 6. raz. OŠ
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ

Sažetak: 

Na radionici će biti razmatran rimski (nepozicijski) i arapski (pozicijski) brojevni sustav. Učenici će pratiti načine zapisa brojki kroz povijest te se upoznati s pojmovima sukladnosti i  izometrijama na likovima formiranim korištenjem šibica. Na radionici će učenicima biti pružena mogućnost rješavanja  mozgalica sa šibicama te kreiranje vlastitih mozgalica od šibica.

Biografija: 

Željko Gregorović je rođen 19. siječnja 1981. u Osijeku. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Valpovu. Diplomirao je na Odjelu za matematiku, smjer matematika –informatika. Dobitnik je Rektorove nagrade. Nakon stjecanja diplome radio je nepune dvije godine u Strojarskoj tehničkoj školi Osijek, kao profesor matematike i informatike, a od 2007.godine radi na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, danas Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti na mjestu predavača. Područje interesa su mu metodički pristupi nastavi Matematike.

 

Arnela Špirtović je rođena 26. travnja 1994. godine u Slavonskom Brodu. Živi i studira u Slavonskom Brodu. Studentica je 4.godine Integriranoga sveučilišnoga Učiteljskoga studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku,dislociranog studija u Slavonskom Brodu  (modul A –Razvojni smjer). Sudjelovala je projektu „Zajedništvom do tolerancije“ za bolji položaj Roma i njihovu integraciju u društvo. Osim toga sudjelovala je i u humanitarnoj akciji „Božićna zvijezda“  u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, dislociranog studija u Slavonskom Brodu.

 

Andreja Rašić je rođena 26. studenoga 1993. godine u Slavonskom Brodu gdje je i pohađala osnovnu školu. 2012. godine završila je Gimnaziju „Matija Mesić“ (opći smjer). Studentica je 4. godine Integriranoga sveučilišnoga Učiteljskoga studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku (dislocirani studij u Slavonskom Brodu). Preko student servisa je radila u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ na odjelu za radiologiju. Sudjelovala je na Festivalu znanosti 2016. godine i član je Volonterskog kluba „Studenti djeluju“.

 

Ana Brico je rođena  4. srpnja 1994. godine u Slavonskom Brodu. Odrasla je i živi u Bukovlju, selu u blizini Slavonskoga Broda. 2013. godine  završila je Gimnaziju „Matija Mesić“ (opći smjer). Studentica je 4. godine Integriranoga sveučilišnoga Učiteljskoga studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku (dislocirani studij u Slavonskom Brodu, modul A - razvojni smjer). 2016. godine sudjelovala je na Festivalu znanosti (radionica Aritmetikom do dizajna) te na Umjetničkim svečanostima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti EKTe (likovna radionica Studenti poučavaju - sat likovne kulture). Od prosinca 2016. godine članica je Upravnog odbora Udruge studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri. Trenutno sudjeluje u organizaciji 3. međunarodne studentske konferencije Kreativnost i stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju kao članica Programskog odbora Konferencije. Dobitnica je stipendije za izvrsnost Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera za akademsku 2015./2016. godinu.