Fizika Zvjezdanih staza, Goran Hajnl

Datum: 

petak, 28 travnja, 2017 -
10:00 - 12:00

Vrsta događaja: 

Predavanje

Sažetak: 

Star Trek ili zvjezdane staze popularna je znanstveno-fantastična serija koja se emitira još od šezdesetih godina. Serija je isprepletena fizikom. Osnovni pojmovi o kojima će se govoriti u predavanju su masa, energija i vrijeme, te kako su ti pojmovi prikazani u Zvjezdanim stazama. U serijalu se javljaju mnogi problemi u vezani uz primjenu fizike, mnogi od njih imaju dobra rješenja ali mnogi su riješeni na neke misteriozne načine. U predavanju ćemo se baviti i tim problemima.

Biografija: 

Goran Hajnl, profesor fizike i politehnike (goran.hajnal@skole.hr)

Diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Od 2003. Predaje fiziku u osnovnoj, a od 2008. u srednjoj školi. 2011. završio program usavršavanja E – learning specijalistica za izradu sadržaja i 3.stupanj engleskog jezika.

Masovni otvoreni online tečaj (MOOC) Osnove korištenja obrazovnih trendova I digitalnih alata u nastavi završio 2015. I iste godine  masovni otvoreni online tečaj (MOOC) Napredna primjena obrazovnih trendova I digitalnih alata u nastavi (ISE GURU).Digitalne kompetencije:  ICT Edu Modul 3, II. Dio,ICT Edu Modul 6 - Obrnuta učionica i Google Disk,Izrada multimedijalnih digitalnih nastavnih materijala,Izrada scenarija učenja na ISE portalui Digitalna obrada fotografija.

 

Publika (slobodan unos): 

3. i 4. raz. SŠ

Prostorija: 

Učionica za fiziku