Mogu li oblaci biti opasni?, Matea Golub, Blaženka Dudjak, Dragana Golub, Martina Strapač

Datum: 

petak, 28 travnja, 2017 -
09:00 - 12:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Sažetak: 

Tijekom grmljavinskog nevremena, na slabo zaštićenim građevinama i na otvorenom prostoru povećan je rizik od udara munje. Redovito u svijetu godišnje pogine nekoliko tisuća ljudi, a višestruko toliko ih bude ozlijeđeno. U Hrvatskoj godišnje smrtno strada oko dvoje ljudi. U prezentaciji će biti, na djeci pristupačan način, prikazan nastanak munje te najvažnije mjere osobne zaštite i ponašanja kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru tijekom nevremena.

Biografija: 

Matea Golub, studentica Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, modul Automatika

Rođena 10.01.1996. u Našicama. 2014. završila prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama. Studentica treće godine preddiplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva, modul Automatika, Sveučilište u Zagrebu.

 

Blaženka Dudjak, profesor matematika i fizike, OŠ kralja Tomislava Našice, blazenka.dudjak@skole.hr

Rođena 30.10.1967. u Našicama. 1995. diplomirala u Osijeku kao profesor matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu, studij matematike i fizike, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nastavnica matematike u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama.

 

Dragana Golub, profesor matematike i fizike, OŠ kralja Tomislava Našice, dragana.golub@skole.hr

Rođena 26.06.1968. u Beogradu. 1993. diplomirala i stekla stručni naziv profesora matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu u Osijeku, studij matematike-fizike, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nastavnica matematike u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama.

 

Martina Strapač, profesor matematike i fizike, OŠ kralja Tomislava Našice, martina.strapac@skole.hr

Rođena 31.03.1973. u Našicama. 1997. diplomirala i stekla stručni naziv profesora matematike i fizike na Pedagoškom fakultetu u Osijeku, studij matematike-fizike, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nastavnica matematike u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama.

Publika (slobodan unos): 

8. raz. OŠ