Uhvaćeno vrijeme – kadar, Marija Ivanković, Iva Peršić, Dragan Siljanovski

Datum: 

petak, 28 travnja, 2017 -
09:00 - 12:00

Vrsta događaja: 

Radionica

Publika: 

5. i 6. raz. OŠ
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
OP

Sažetak: 

U kratkom predavanju sudionici upoznaju povijest fotografije, fotoaparat i njegove dijelove, kadriranje. Uz projekcije i komentiranje fotografija stvaraju se objektivniji kriteriji vrednovanja kvalitete fotografije i upoznaje s radovima domaćih i svjetskih fotografa. Radionica se sastoji od predstavljanja radova profesionalnog fotografa koji će nam otkriti tajne dobre fotografije, te snimanja.

Biografija: 

Marija Ivanković, profesor matematike i informatike, OŠ kralja Tomislava Našice, ivankovic.marija@gmail.com

Rođena 15.9.1984. u Našicama. Na Odjelu za matematiku u Osijeku diplomira 28.4.2008. godine, smjer profesor matematike i informatike. Radi u OŠ kralja Tomislava kao učiteljica matematike i informatike. 15.10.2015. promovirana je u zvanje učitelj mentor.

 

Iva Peršić, mag. primarnog obrazovanja s izbornim modulom iz informatike, OŠ kralja Tomislava Našice, ipersic1@gmail.com

Rođena 1.4.1989. u Našicama gdje je stekla osnovnoškolsko i  gimnazijsko obrazovanje. Učiteljski studij završila je 2013. godine u Osijeku. Radila je kao pripravnik godinu dana u osnovnoj školi, a kasnije kao asistent u nastavi s djecom s teškoćama. Trenutno predaje informatiku u OŠ kralja Tomislava u Našicama.

 

Dragan Siljanovski, fotograf, e-mail: fotocentar.nasice@gmail.com

Rođen 28.6.1961. te je vlasnik obrta Fotocentar – Našice od 2000.godine. Osnovna djelatnost je pružanje fotografskih usluga kako privatnim tako i pravnim osobama. U sklopu obrta pružaju se usluge fotokopiranja, snimanja i printanja. Suradnja Fotocentra odvija se s udrugama (folklorne, dvd, sportske i sl.) te Osnovnom glazbenom školom Kontesa Dora, Osnovnom školom kralja Tomislava i ostalima.