Od Shakespeara do slenga, Adrijana Rajić

Datum: 

utorak, 25 travnja, 2017 -
13:30 - 14:15

Vrsta događaja: 

Scenski program

Publika: 

7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ
OP

Sažetak: 

Maturanti 4.b opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga odigrat će odabrane ulomke iz Shakespeareovih djela Macbeth, Hamlet i Romeo i Julija u modernom ruhu. Pri izvedbama će koristiti njegov, ali i suvremeni engleski jezik kako bi pokazali promjene koje su vremenom nastupile u svakodnevnom govoru.

Biografija: 

Adrijana Rajić, prof. mentor (e-mail: adrijana_rajic@yahoo.com)

Adrijana Rajić rođena je 17.05.1978. godine u Našicama gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon završenog studija engleskoga i njemačkoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku, danas radi u mjesnoj srednjoj školi kao profesor mentor.

Kao vrsni poznavatelj i ljubitelj pisane riječi, sudjeluje u stvaralačkim projektima unutar i izvan nastavnog procesa, poput uređivanja školskih novina na engleskom jeziku, te pripremama različitih predstava i programa proslava kojima se obilježavaju značajni datumi, blagdani i važne obljetnice matične škole koje sama osmišljava i uvježbava s učenicima. Supokretač je projekta Srednjoškolci našem gradu kojim se učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga uključuju u proslavu Dana grada Našica.

Prostorija: 

Višenamjenska dvorana