Skriveno u oku, Robert Raponja, Tatjana Bertok Zupković, Katica Šubarić, Matija Dijanović, Suzana Šambar, Tončica Knez, Zdenka Lacina, Vuk Ognjenović, Ivan Bobić

Datum: 

petak, 28 travnja, 2017 -
17:00 - 18:00

Vrsta događaja: 

Scenska igra

Publika: 

2.,3., i 4. raz. SŠ
OP
ST

Sažetak: 

Skriveno u oku scenska je igra o gradovima, prostorima, vremenu, ljudima i posve osobnim zapisima nastala prema motivima istoimene knjige Helene Sablić Tomić. Maštovita i energična igra desetero mladih glumaca i pijanista Ivana Bobića prožeta je transformacijama kojima nas vode kroz bezvremenske prostore i krajolike. Predstavu Izvode studenti 2. godine preddiplomskog studij glume i lutkarstva UAOS-a., pod mentorstvom izv.prof.art. Roberta Raponje, izv.prof.art. Tatjane Bertok Zupković i Katice Šubarić,ass. Scenski pokret: Vuk Ognjenović. Kostime su izradili  studenti 2. godine preddiplomskog studija kazališnog oblikovanja: Matija Dijanović, Suzana Šambar, Tončica Knez uz mentorstvo Zdenke Lacine.

Biografija: 

Izv.prof.art. Robert Raponja, UAOS, rraponja@gmail.com

Prodekan za međunarodnu i međuakademijsku suradnju, izvanredni profesor Robert Raponja je rođen u Puli. Na Filozofskom fakultetu apsolvirao je komparativnu književnost i talijanski jezik i književnost 1990., a na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je režiju 1993. godine. U dvadeset pet  godina kontinuiranog profesionalnog rada u kazalištima bio je u različitim statusima – od slobodnog umjetnika preko jednog od umjetničkih voditelja do ravnatelja kazališta u Puli, ali se uvijek intenzivno bavio dramskom pedagogijom. Osnivač je dramskog studija u Puli 1996., a 1997. godine pokrenuo je MKFM (Međunarodni kazališni festival mladih) – u sklopu kojega je organizirao preko 250 kazališnih radionica te ugostio preko 300 eminentnih kazališnih pedagoga iz cijeloga svijeta. 2005. osnovao je odgojno-obrazovnu kazališnu Udrugu FERR. Član je vijeća Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, kao i vijeća Splitskoga ljeta. Bio je članom prosudbenih komisija Nagrade hrvatskog glumišta, Festivala Malih scena u Rijeci.

 

Izv. prof.art. Tatjana Bertok Zupković, UAOS, tatjanabz@email.t-com.hr

 Rođena u Osijeku 13.6.1971.godine gdje je  završila osnovnu školu,“Vladimir Nazor“ i srednju školu,CUO“Braća Ribar“.  Diplomirala  Akademiju dramske umjetnosti, Zagreb, dislocirani studij u Osijeku 1996 .godine. Kao studentica 4. godine,  1995. kao pripravnik postaje članica Drame HNK Osijek, gdje je i danas u statusu  prvakinje Od 2015. prelazi na puno radno vrijeme na Umjetničku akademiju u Osijeku kao izvanredni profesor. Tijekom karijere odigrala brojne kazališne, filmske i televizijske uloge te je dobitnica brojnih nagrada kao što su  Nagrada Hrvatskog Glumišta za predstavu u cjelini M.Gubina 260 dana, režija Dražen Ferenčina, HNK Osijek, 2015. i  Marulićevi dani,Split: nagrada publike za predstavu 260 dana, M. Gubine, režija Dražen Ferenčina, HNK Osijek, 2015.

 

Katica Šubarić, asistent, UAOS, katica.subaric@hotmail.com

Katica Šubarić, magistra kazališne umjetnosti (akademska glumica i lutkarica), rođena je 30.11.1989. godine.Magistrirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, gdje je trenutno zaposlena u nastavnom zvanju asistenta na katedri glume, Kazališnog odsjeka. Sudjeluje na kolegijima Gluma: rad glumca na sebi, Gluma:rad glumca s partnerom, Gluma: dramski lik (biografija), Majstorska radionica glume: igra realnosti: Ibsen, Čehov, Krleža.  Uz svoje sudjelovanje na predavanjima, sudjeluje i u brojnim projektima i produkcijama UAOS-a, kao glumica i kao voditeljica projekata, te je 2014. godine dobila priznanje za najboljeg asistenta Kazališnog odjeka za naročiti angažman u umjetničkom i nastavnom radu. Koordinatorica je međunarodnog festivala kazališnih akademija Dioniz i voditeljica Dramskog studija Umjetničke akademije u Osijeku. Idejna je nositeljica i organizatorica udruge „Kazališta S.O.S.“ ( Scena Osječkih Studenata) .

Sudjelovala je na brojnim radionicama i usavršavanjima u Hrvatskoj. Dosada je igrala  u brojnim produkcijama domaće i inozemne produkcije