Kokice, Martina Popić

Datum: 

srijeda, 26 travnja, 2017 -
10:30 - 11:00

Vrsta događaja: 

Prezentacija

Publika: 

7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ

Sažetak: 

Kokice su nedvojbeno prve grickalice i konzumiraju se već stoljećima. Ubrajaju se u cjelovite žitarice, a uvrštene su i u američke prehrambene smjernice (MyPyramid 2005). Današnji način života uključuje veliku užurbanost, nedostatak vremena, a samim time i češće uzimanje međuobroka koji su odmah spremni za upotrebu. Unos hrane putem međuobroka povezan je sa debljanjem i porastom pretilosti. Kako bi se preveniralo debljanje, potrebno je mudro birati svoje međuobroke, a kokice su iz brojnih razloga izvrstan izbor. Vrijeme između glavnih obroka treba ispuniti kvalitetnim namirnicama, poput kokica, koje su vrijedan izvor nutrijenata, a istovremeno povećavaju osjećaj sitosti i zadovoljstva!

Biografija: 

Martina Popić studentica je druge godine diplomskog studija Nutricionizam na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istom fakultetu stekla je zvanje prvostupnika 2015. godine. Aktivna je članica studentske udruge Probion koja djeluje u okviru fakulteta. Kao koautorica, sudjelovala je u izradi postera „Percepcija potrošača o hrani s oznakom 'bez glutena' u Hrvatskoj“ koji je osvojio prvu nagradu i čiji je sažetak objavljen u Zborniku radova 4. Međunarodnog kongresa nutricionista. Također je kao koautorica sudjelovala u izradi projekta „Junk food“ koji je osvojio prvu nagradu na 13. Ružičkinim danima mladih kemičara.