Skip to content Skip to navigation

Simfonija meteoroloških instrumenata

izložba Državnoga hidrometeorološkog zavoda, autori: Kornelija Špoler Čanić, Branko Cividini, Ivan Drače, Zvonimir Jakopović, Željko Ozimec, Dubravka Rasol i Marko Vučetić)

Datum: 
Ponedjeljak, Travanj 7, 2014 -
10:00 to 21:00
Utorak, Travanj 8, 2014 -
10:00 to 21:00
Srijeda, Travanj 9, 2014 -
10:00 to 21:00
Četvrtak, Travanj 10, 2014 -
10:00 to 21:00
Petak, Travanj 11, 2014 -
10:00 to 21:00
Subota, Travanj 12, 2014 -
10:00 to 21:00
Lokacija: 
ZagrebTehnički muzejPredvorje
Vrsta događaja: 
Izložba
Sažetak: 

Ovdje ćete saznati tko sve svira po meteorološkim instrumentima, kakve se sve partiture mogu na njima izvesti te tko je dirigent, a tko muzičar.

Biografija: 

Kornelija Špoler Čanić diplomirala je i magistrirala fiziku atmosfere i mora na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena je u Državnom hidrometeorološkom zavodu gdje vodi Službu za informiranje, strateško planiranje i korisnike. Već niz godina aktivno se bavi popularizacijom meteorologije, autorica je slikovnice Mali meteorolog, te osnivačica i voditeljica Male meteorološke radionice.

Branko Cividini diplomirao je fiziku atmosfere i mora na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Zagrebu. Zaposlen je u Državnom hidrometeorološkom zavodu gdje vodi Odjel za mreže meteoroloških postaja. 

Ivan Drače diplomirao je povijest na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Od rujna 2013. je na stručnom osposobljavanju u Državnom hidrometeorološkom zavodu na poslovima upravljanja dokumentacijom. Član je Hrvatskog planinarskog saveza. Voli pergamenu i pleše folklor.

Zvonimir Jakopović diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti. Zaposlen je u Državnom hidrometeorološkom zavodu u Odjelu za automatska i posebna mjerenja.

Željko Ozimec zaposlen je u Državnom hidrometerološkom zavodu u Odjelu umjernog laboratorija za meteorološka i hidrološka mjerila. Svaki instrument poznaje u dušu.

Dubravka Rasol diplomirala je fiziku atmosfere i mora na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena je u Državnom hidrometeorološkom zavodu gdje vodi Odjel za obradu i kontrolu podataka. Već niz godina aktivno se bavi popularizacijom meteorologije, autorica je slikovnice Mali meteorolog, te osnivačica i voditeljica Male meteorološke radionice.

Marko Vučetić diplomirao je fiziku atmosfere na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlen je u Državno hidrometeorološkom zavodu gdje vodi Odjel za agrometeorološke informacije. Član je strukovnih udruga Hrvatskog meteorološkog društva i Hrvatskog agrometeorološkog društva, te uredništva  stručnog časopisa „Vatrogastvo i upravljanje požarima“ i uredništva popularnog časopisa „More magazin“. Nastupa u televizijskim i radio programima s prezentacijom agrometeorološke prognoze. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima, poglavljima u mnogim knjigama te autor nekoliko knjiga. Aktivno se bavi popularizacijom znanosti te objavljuje i putopise, feljtone, kratke priče i izvan područja meteorologije.