Skip to content Skip to navigation

Kap… slap

(izložba fotografija Gorana Kovačevića, Biološki odsjek, Zoologijski zavod, Prirodoslovno- matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu)

Datum: 
Ponedjeljak, Travanj 7, 2014 -
10:00 to 21:00
Utorak, Travanj 8, 2014 -
10:00 to 21:00
Srijeda, Travanj 9, 2014 -
10:00 to 21:00
Četvrtak, Travanj 10, 2014 -
10:00 to 21:00
Petak, Travanj 11, 2014 -
10:00 to 21:00
Subota, Travanj 12, 2014 -
10:00 to 21:00
Lokacija: 
ZagrebTehnički muzejVelika dvorana
Vrsta događaja: 
Izložba
Sažetak: 

Izložba “Kap…slap” u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti u Tehničkom muzeju u Zagrebu prikazuje prirodne ljepote Hrvatske kroz vodu kao motiv, a izložbom su obuhvaćeni motivi diljem Lijepe naše. Nakon dosadašnjih izložbi “Obrisi Zagreba”, “Krka i Vrlika” te “S naših terena”, ova izložba nastavlja s nizom prikazivanja prirodnih ljepota Hrvatske. Predstavljeni izlošci velikim dijelom prikazuju raznolike motive koji su snimljeni tijekom terenskog rada, obilazaka i terenske nastave na Biološkom odsjeku PMF-a.

Biografija: 

Goran Kovačević, izvanredni profesor na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, rođen je 1974. godine u Zagrebu. Sudjelovao je u četiri znanstvena i privredna projekta. Autor i koautor je 25 znanstvenih radova, poglavlja u znanstvenoj knjizi, te tri priručnika, 12 stručnih radova i četiri ostala rada. Sudjelovao je na velikom broju međunarodnih i domaćih znanstvenih skupova. Ostvaruje više domaćih i međunarodnih suradnji. Područje znanstvenog interesa je simbioza, evolucija i ekotoksikologija. Glavni objekt istraživanja je zelena hidra, a primarni znanstveni interes istraživanje simbioze slatkovodnih organizama. Istražuje tijek simbiogeneze i mehanizme simbioze, staništa, kao i izolaciju te filogenetski i taksonomski status endosimbionata. Rezultati nalaze svoju praktičnu primjenu i kroz poticanje znanstvenog rada studenata, a implementacijom dobivenih rezultata unapređuje preddiplomsku i poslijediplomsku nastavu. Pomoćnik je pročelnika za preddiplomsku i diplomsku nastavu i član povjerenstva za nastavu PMF-a, kao i suradnik NCVVO-a te dugogodišnji član Državnih povjerenstava za natjecanja iz biologije. Služi se engleskim, njemačkim, talijanskim i španjolskim jezikom, te hrvatskim znakovnim jezikom. Bavi se i fotografijom. Ovo je njegova četvrta samostalna izložba.