Skip to content Skip to navigation

Biofizika sluha

voditeljice: Ana Milinović i Tanja Jović

Datum: 
Petak, Travanj 11, 2014 -
16:00 to 18:00
Lokacija: 
ZagrebTehnički muzejVelika dvorana
Publika: 
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ
Vrsta događaja: 
Radionica
Sažetak: 

Radionica je zamišljena kao cjelodnevni postav. Cilj izlaganja je upoznati ljude s anatomskom osnovom sluha i fizikalnim principima. Anatomsku osnovu ćemo objasniti pomoću 3D modela uha. Nakon upoznavanja sa građom uha posjetitelji će moći pogledati fizikalni model uha te upoznati dva važna koncepta za sluh: eksponencijalni rog i rezonancija. Eksponencijalni rog poboljšava emisiju valova u okolinu svojim oblikom, dok svaki živac ima svoju frekvenciju rezonancije. Za detaljan opis posjet postavu je obavezan.

Biografija: 

Ana Milović rođena i odrasla u Zagrebu, 21-godišnja studentica fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu od 2012. godine se bavi popularizacijom znanosti u udruzi eSTUDENT, gdje trenutno vodi jedan od timova. Sudjelovala je na velikim popularizacijskim događajima poput Znanstvenog piknika i Noći istraživača. Redovito sudjeluje na internacionalnoj konferenciji studenata fizike (ICPS), gdje je više puta prezentirala, a trenutno je i član izvršnog odbora Internacionalne udruge studenata fizike (IAPS). Kad se ne bavi znanošću, voli se opustiti uz glazbu u KSET-u, gdje je član glazbene sekcije.

Tanja Jović rođena 30.03.1991. u Hagenu, Stadtteil Boele, Njemačka. Srednju školu je pohađala u Zadru, prirodoslovno-matematički smjer Gimnazije Franje Petrića. Farmaceutsko-biokemijski fakultet,smjer farmacija, upisala je 2009. gdje je redoviti student 5. godine i izrađuje diplomski rad na Institutu Ruđer Bošković. U akademskoj godini 2011/2012. dobila Rektorovu nagradu za rad: "Antifungalni učinci berberina u uvjetima in vitro". Aktivan je član studentske udruge eSTUDENT od 2012., u sklopu koje je i sudjelovala na Znanstvenom pikniku u rujnu 2013. godine.