Skip to content Skip to navigation

Udahni-izdahni

Anita Ćosić

Datum: 
Četvrtak, Travanj 10, 2014 -
12:00 to 14:00
Petak, Travanj 11, 2014 -
12:00 to 14:00
Lokacija: 
OsijekMedicinski fakultet Osijek
Publika: 
2.,3., i 4. raz. SŠ
S4
S5
Vrsta događaja: 
Radionica
Sažetak: 

Jednostavan način proučavanja plućne ventilacije je spirometrija. Volumen udahnutog i izdahnutog zraka mjeri se spirometrom.Te volumene na računalnom programu vidimo u obliku valova iz kojih možemo utvrditi kakvo je stanje naših pluća. Svatko od nas je različit (spol, visina, godine..) i to sve utječe na volumene zraka koje možemo udahnuti i izdahnuti... Hoće li dečki imati bolje rezultate od cura ili ne i da li će sportaši i u ovom slučaju ostvariti bolje rezultate od ne treniranih osoba, utvrdit ćemo spirometrijom!

Biografija: 

Anita Ćosić

rođena 30.06.1986. u Osijeku. 2009 g. završila sam Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Od 2011. godine radim na Medicinskom fakultetu kao znanstveni novak-asistent profesorice Ines Drenjančević. Također studentica sam 3. godine poslijediplomskog studija iz područja Biomedicina i zdravstvo. Najviše me veseli istraživanje i rad u laboratoriju.

Sanja Novak

rođena 24.03.1987. u Čakovcu. 2010 g. završila samPrirodoslovno- matematički fakultet u Zagrebu. Od 2011. godine radim na Medicinskom fakultetu kao znanstveni novak-asistent profesorice Ines Drenjančević. Također studentica sam 3. godine poslijediplomskog studija iz područja Biomedicina i zdravstvo. Najviše od svega me zanimaju istraživanja vezana uz imunologiju.

Ana Čavka

rođena 31.08.1984. u Osijek. Nakon završene Matematičke gimanzije upisala sam studij medicine na Medicinskom fakultet u Osijeku. Nako završenog studija, od 2009. godine radila sam kao asistent na katedri za fiziologiju i imunologiju.Krajem prošle godine uspješno sam obranila svoju doktorsku disertaciju iz područja Biomedicina i zdravstvo. Veseli me svaki dan proveden u laboratoriju.  Trenutno sam na specijalizaciji iz opće interne medicine u KBC Osijek.

Ivana Grizelj

rođena 18.01.1985. u Osijek. Diplomirala sam na Medicinskom fakultetu Osijek. Nakon završenog studija, od 2010. godine radim kao asistent profesorice Ines Drenjančević na katedri za fiziologiju i imunologiju. Trenutno sam na specijalizaciji iz opće interne medicine u KBC Osijek. Znanost je bitan dio moga rada koji me svaki dan nauči novim spoznajama.

Aleksandar Kibel

rođen  16.06. 1985.g. u Osijeku. Diplomirao sam 2009. godine na Medicinskom fakultetu Osijek, s prosjekom ocjena tijekom studija od 5.00. Pripravnički staž doktora medicine odradio sam u Kliničkom bolničkom centru Zagreb (Rebro), a 2011.godine započinjem  specijalizaciju iz interne medicine u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Od 2010.godine je naslovni asistent na Katedri za fiziologiju i imunologiju. Nedavno sam uspješno obranio doktrsku disertaciju iz područja Biomedicina I zdravstvo. Znanost I istraživanje me ispunjavaju.