Skip to content Skip to navigation

Pravno ekonomska klinika: od problema do rješenja (u samo nekoliko koraka)

Nataša Drvenkar, Slobodan Alberković

Datum: 
Ponedjeljak, Travanj 7, 2014 -
10:00 to 18:00
Utorak, Travanj 8, 2014 -
10:00 to 18:00
Srijeda, Travanj 9, 2014 -
10:00 to 18:00
Četvrtak, Travanj 10, 2014 -
10:00 to 18:00
Petak, Travanj 11, 2014 -
10:00 to 18:00
Lokacija: 
OsijekEkonomski fakultet
Publika: 
7. i 8. raz. OŠ, 1. raz. SŠ
2.,3., i 4. raz. SŠ
S4
Vrsta događaja: 
Izložba postera
Sažetak: 

Studenti  marketinškog tima Pravno ekonomske klinike odlučili su se za kreiranje plakata te instalacije koji će služiti predstavljanju rada Klinike.

PLAKAT – cilj jest napraviti prepoznatljiv vizualni identitet Klinike koji će poslužiti ne samo pozivanju zainteresiranih studenata i poduzetnika na radionice u sklopu Festivala znanosti, već i predstavljanju Pravno ekonomske klinike kao ozbiljnog partnera poduzetnicima. Pravna klinika predstavlja novi val u sustavu obrazovanja kojim se studentima otvara mogućnost rada na pravnim i ekonomskim problemima u praksi, a istovremeno se poduzetnicima nudi pravne i ekonomske savjete prilikom pokretanja poduzetničkog pothvata i/ili tijekom njihovog poslovanja. Sve navedeno pretočit ćemo u plakat kao našu vizualnu posjetnicu.

INSTALACIJA – instalacija koju planiramo postaviti sastoji se od nekoliko ''postaja'' na kojima će se nalaziti fotografije i kratki opisi koji će predstavljati faze u radu Pravno ekonomske klinike. Svaka postaja vodit će korak bliže rješenju problema, odnosno radionici pod nazivom ''Simulacija rada Pravno ekonomske klinike''.

 

Biografija: 

Nataša Drvenkar zaposlena je od  09. studenog 2006. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku gdje je birana u dva suradnička zvanja i jedno znanstveno-nastavno zvanje. 2011. godine položila je sve propisane ispite Pedagoško-psihološke i didaktičko-metodičke izobrazbe na Učiteljskom fakultetu u Osijeku kao uvjet za rad u odgojno-obrazovnom procesu. Na Ekonomskom fakultetu u sudjeluje u izvođenju nastave na preddiplomskim i diplomskim studijima. U akademskoj 2010. – 2011. godini boravila je na Pforzheim University of Applied Science u Pforzheimu, Njemačka, gdje je iznašala funkciju asistentice prof.dr. Dirku Wentzelu u sklopu ljetne škole organizirane za američke studente. Objavila je više znanstvenih radova u međunarodno priznatim publikacijama, a interesna područja istraživanja su joj: gospodarski rast I razvoj, industrijska politika, regionalna politika. Od 2011. godine istraživač je na projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja I športa “Jačanjem regionalne konkurentnosti do gospodarskog prosperiteta”. Uspješno surađuje s gospodarstvom (HUP, HGK, Regionalna razvojna agencija Slavonije I Baranje). Služi se engleskim I njemačkim jezikom. Od kompetencija se mogu izdvojiti iskustvo rada u multinacionalnom okruženju, sklonost timskom radu, funkcioniranje u stresnim situacijama te razvijene komunikacijske I prezentacijske vještine.

 

Slobodan Alberković

Po završenoj srednjoj „Ekonomskoj i Upravnoj Školi Osijek“, upisao je integrirani preddiplomski i diplomski studij prava u Osijeku, 2007. godine.

Imao je status iznimno uspješnog studenta za akademske godine 2008./2009., te  2009./2010.; od strane Pravnog fakulteta u Osijeku. Trenutno je apsolvent sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija prava u Osijeku.

Godine 2012. upisao je studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Od nedavno je i član projekta pod nazivom 'Pravno ekonomska klinika', kojim se trenutno aktivno bavi