dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

Duga na kemijskom stolu

Posted in Sažetak i biografija.

Koja vam je prva asocijacija na kemijski pokus? Aparatura sa puno razno obojanih tivica?

Svaka promjena boje u tikvici govori nam da je došlo do kemijske reakcije ili promjene nekog svojstva tvari. Kemijske tvari koje se dodaju otopinama kako bi se vizualno (pojavom, promjenom ili nestankom boje) odredila kiselost ili bazičnost su pH indikatori. Boje nam omogućuju da vidimo promjenu nekog svojstva tvari ili pak samu razliku u svojstvima. Kako? U ovoj radionici poigrat ćemo se bojama. Želite li sami napraviti svoju dugu ili načiniti kemijske slike? Ispitati pH kućanskih namirnica? Čuli ste za tintu koja nestaje – magija ili samo kemija? Pridružite nam se i napravite to i puno više na našem kemijskom stolu.

 

Andrijana Meščić, dipl. inž., rođena je 10.05.1985. u Gradačcu (BIH). Maturirala je (2004.) u Virovitici, a diplomirala (2009.) na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) gdje je više puta izabrana za najboljeg studenta godine. Godine 2009. upisala je poslijediplomski studij Inženjerska kemija i zaposlila se kao znanstveni novak na Zavodu za organsku kemiju. Radi na projektu prof. dr. sc. Silvane Raić Malić „Razvoj i primjena novih molekula u pozitron emisijskoj tomografiji (PET)“.

Silvija Korunda,dipl. inž., rođena je 15. 12. 1984. godine u Zagrebu. Osnovnu školu pohađala je u Svetoj Nedelji, a srednju školu na Zdravstvenom učilištu u Zagrebu gdje je maturirala 2003. godine. 2004. godine upisala je Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu gdje se na 4. godini studija opredijelila se za smjer Procesi i proizvodi, modul Organski procesi i proizvodi. Godine 2010/2011. upisala je poslijediplomski studij Inženjerska kemija te je od siječnja 2011. godine zaposlena na Fakultetu kao znanstveni novak na znanstvenom projektu prof. dr. sc. Silvane Raić-Malić „Razvoj i primjena novih molekula u pozitron-emisijskoj tomografiji (PET)“.