dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

Trenutak laži

Posted in Sažetak i biografija.

U okviru radionice „Trenutak laži“ nastojat ćemo vam približiti kako ljudsko tijelo reagira na jedan specifičan stres – laž. Jeste li znali da postoji znanstveni način da se otkrije laže li netko? Detektori laži, tj. poligrafi, su česti gosti u policijskim serijama, no znate li kako rade? Što se njima promatra i bilježi? Kako se određuje da li je ono što je rečeno istina ili laž? Da li je moguće prevariti detektor laži? Objasnit ćemo kako i zašto ljudsko tijelo reagira na laž te pokazati princip rada detektora laži, a zainteresirani će moći na vlastitoj koži isprobati kako radi i pokušati ga nadmudriti! U drugom dijelu radionice odgovarat ćemo na pitanja o funkciji pluća: koliki volumen zraka mogu udahnuti pluća? Dolazi li sav zrak koji udahnemo do pluća? Možemo li izdahnuti sav zrak koji se nalazi u plućima? Kako mjeriti volumen zraka kojeg udišemo i izdišemo? Pokazat ćemo princip rada staromodnog i modernog aparata za mjerenje disanja (spirometra).

 

Tomislav Kelava je asistent na Katedri za fiziologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Sveučilištau Zagrebu. U okviru studija medicine predaje Fiziologiju i Imunologiju te se bavi znanstvenim istraživanjem mehanizama toksičnih oštećenja jetre.

Alan Šućur je asistent na Katedri za fiziologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Sveučilištau Zagrebu. U okviru studija medicine predaje Fiziologiju i Imunologiju te se bavi znanstvenim radom u području imunologije.

Vilma Dembitz je asistent na Katedri za fiziologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Sveučilištau Zagrebu. U okviru studija medicine predaje Fiziologiju i Imunologiju te se bavi znanstvenim radom u području imunologije.