dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

Tesla budućnosti

Posted in Sažetak i biografija.

Potaknuti godišnjicom smrti čuvenoga genija i njegovim izumima kojima je zadužio cijeli svijet, a time i nas da razmišljamo koliko su značajna njegova otkrića i kakve su tragove ostavila na budućnost. Oni temeljeni na izmjeničnoj struji postali su nosilac daljnjega razvoja elektrotehnike. Nenadmašni izumitelj ostvario je oko tisuću pronalazaka i patenata te se smatra jednim od najplodnijih genija. Njegov rad i život nadahnuli su mnoge, a Teslina osobnost i danas intrigira.

Snježana Mervcich

Zovem se Snježana Mervcich i rođena sam 17. prosinca 1964. godine u Rijeci. Završila sam OŠ Vežica i srednju (Centar za kadrove u obrazovanju i kulturi – danas Riječka gimnazija) u Rijeci, obje s odličnim uspjehom. Proglašena sam učenikom generacije i u gimnaziji sam bila oslobođena mature. Studij matematike i fizike upisala sam na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, u rekordnom roku diplomirala 5. prosinca 1989. godine i stekla zvanje profesora matematike i fizike. Udana sam i majka jednoga djeteta. Svoje sam radno iskustvo stekla radeći u srednjim i osnovnim školama. Među istaknutim školama u kojima sam radila kao učitelj matematike i fizike bila je i OŠ „Vladimir Gortan“, gdje sam na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima postigla zapažene rezultate (1. mjesto na regionalnoj, 1. mjesto na županijskoj i 3. nagrada na državnoj razini). U svojoj 22-godišnjoj praksi istakla bih dugogodišnji rad i iskustvo u radu s djecom, kao i edukacije glede struke i odgojno-obrazovnog rada. Zaposlena sam u OŠ „Vežica“ u Rijeci preko 10 godina na poslovima učitelja matematike i fizike, gdje sam također postizala zapažene rezultate s učenicima na regionalnoj i županijskoj razini (1. mjesta na obje razine). Mentor sam studentima matematike Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, s kojim surađujem u cilju poboljšanja kvalitete nastave i rada s djecom. Redovita sam na stručnim usavršavanjima, aktivna na Festivalu znanosti, aktivima matematike, fizike i astronomije, a u svojoj matičnoj školi surađujem s kolegama iz struke i izvan nje te u svakom trenutku nastojim ostvarivati još bolju suradnju. Otvorena sam za timski rad. Bila sam polaznik kvalitetne škole pod vodstvom Jagode Tomšić–Krema, dio tima za kvalitetu odgojno-obrazovnog rada škole „Vežica“, voditeljica natjecanja „Klokan bez granica“, voditeljica školskih natjecanja iz matematike i astronomije te nekoliko puta član županijskog povjerenstva za natjecanje iz matematike. Također, voditeljica sam aktiva matematike, sudjelovala sam u projektu UNICEF-a i Eko–škole. Informatički sam obrazovana. Često se služim računalom u nastavnoj praksi i izvan nje te rabim moderne tehnologije poučavanja. U mladosti sam se bavila humanitarnim radom u organizaciji Crvenog križa, rado pomažem ljudima i njihovim obiteljima. Posjećivala sam Dom za nezbrinutu djecu „Slava Raškaj“ u Rijeci i svojim angažmanom, nadam se, pridonijela većoj kvaliteti njihova života .

Aktivno govorim engleski i talijanski jezik, a pasivno njemački jezik. Komunikativna sam osoba, a hobiji su mi putovanja, čitanje knjiga, planinarenje, ples, astronomija i kulinarstvo.