dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

„Vrtići u EU“

Posted in Sažetak i biografija.

Kako se bliži ulazak Hrvatske u Europsku uniju, odlučili smo upitati djecu što o tome znaju. Mediji svakodnevno objavljuju podatke i novosti vezano za EU, a i obitelji djece govore o tom događaju i promjenama koje će uslijediti. Željeli smo saznati da li možemo didaktičkim metodama predškolskog odgoja i obrazovanja djeci pobliže predočiti pojam EU i značenje ulaska Hrvatske u jednu takvu zajednicu europskih država. Uključili smo se u projekt "THINK.EU" pod pokroviteljstvom Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije.

Kroz dva mjeseca provodili smo mnogobrojne aktivnosti s ciljem upoznavanja djece sa značenjem EU, narodima i običajima te osnovnim karakteristikama država članica EU.

Na kraju smo sve aktivnosti prikazali na plakatu: izrada EU kućice, didaktička igra „EU cvijet“, izrada kovanica i zastava zemalja članica, posjet EU Info pointu u Puli, izrada dječjih EU putovnica

Davorka Rački Zimolo (rođena 1959. god.), diplomirala je na Filozofskom fakultetu, smjer Predškolski odgoj, u Zagrebu, 1981. godine. Od 1987. godine radi u Puli kao odgajatelj u DV Pula. Ima 30 godina radnog staža u struci. 2011. godine promovirana je u zvanje Odgajatelj mentor. Objavila je nekoliko članaka u stručnim časopisima, sudjelovala na izložbama te se stručno usavršavala na edkukacijama i radionicama na temu predškolskog odgoja. Održala je i nekoliko predavanja za odgajatelje i roditelje. Niz godina je mentor studentima Sveučilišta Jurja Dobrila, stručnog studija predškolskog odgoj.

Marinela Lančić (rođena 1958. god.), diplomirala je na Pedagoškoj akademiji, smjer Predškolski odgoj, u Puli, 1980. godine. Od tada radi na poslovima odgajatelja u DV Pula. Ima 29 godina radnog staža u struci. Godinama je mentor studentima Sveučilišta Jurja Dobrila, stručnog studija predškolskog odgoj u metodici likovne i glazbene kulture. Uključuje se u sve interne i eksterne edukacije na nivou predšk. ustanove i šire. Ima afiniteta prema likovnim i kreativnim aktivnostima.