dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

Radionice

Posted in Sažetak i biografija.

Radionice izvannastavnih aktivnosti iz robotike, maketarstva Diorama, automodelarstva, aviomodelarstva, raketnoga modelarstva, brodomodelarstva te informatičko opismenjavanje zrelih osoba i osoba treće životne dobi. Programima radionica nastojimo djeci i mladima omogućiti slobodan odabir tehničkih aktivnosti kojima se žele baviti u slobodno vrijeme, prilagoditi njihovu uzrastu, željama i interesu.

Praktičan je rad organiziran u specijaliziranim kabinetima u suradnji s osposobljenim i motiviranim instruktorima, mentorima i ostalim vanjskim suradnicima.

Polaznici se upoznaju s odgovarajućim radovima, radnim operacijama i praktičnim vježbama, materijalima, njihovim svojstvima, alatima, strojevima i instrumentima.

Cilj je djecu upoznati s tehničkim i tehnološkim procesom izrada različitih tvorevina.

Za vrijeme trajanja radionice djecu najprije upoznajemo s tehničkim razvojem određene tvorevine, tehničkom dokumentacijom, a nakon toga se pristupa izradi i testiranju tvorevine. Djeca dobivaju komplete ili potreban materijal koji obrađuju, spajaju lijepljenjem, lemljenjem ili vijcima, bojaju, a robotske se tvorevine programiraju na računalima.

U svakoj radionici polaznici dopunjuju program tehničke kulture koji se realizira u školi, a istovremeno dijete razvija određene vještine za koje ima afinitet.

Kod informatičkoga opismenjavanja zrelih osoba i osoba treće životne dobi nastojimo starijim generacijama olakšati upotrebu računala. Polaznici upoznaju računalo i savladavaju spajanje dijelova računala i rukovanje računalom, korištenje zapovjedi operativnog sustava i organiziranje optimalne konfiguracije računalnog sustava.

Jasna Verk rođena je 2. srpnja 1962. godine u Puli. Diplomirala je na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula. Od 2009.g. voditeljica je Centra za tehničke aktivnosti Veruda. U kratkom je razdoblju uspjela oživjeti aktivnosti u Centru i uz podršku se Zajednice tehničke kulture i grada Pule zauzela za reaktivizaciju rada Centra. Uređene su prostorije za nastavu, kabineti za rad s djecom, mladeži i građanstvom, nabavljena je najosnovnija oprema za rad grupa izvannastavnih aktivnosti.

Obavlja cjelogodišnju animaciju učenika u svim osnovnim i srednjim školama grada Pule.

Kontinuirano unapređuje godišnje i razvojne programe rada Centra te obavlja pripreme za polaznike Centra koji sudjeluju na školskim, županijskim i državnim natjecanjima mladih tehničara.

Priprema i organizira održavanje radionica iz informatike za odrasle osobe i osobe treće životne dobi, nastavnike, tajnike i ravnatelje osnovnih škola.

Tijekom zimskih i proljetnih praznika organizira radionice za učenike osnovnih škola u sklopu Dana tehničke kulture.

Osim redovnog obnašanja dužnosti voditeljice Centra za tehničke aktivnosti Veruda, članica je Školskoga odbora OŠ Veruda, članica Povjerenstva za praćenje ispita državne mature i članica Povjerenstva za provedbu izbora u gradu Puli.