dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

˝Predmeti i izumi budućnosti˝, Dječji vrtić Monte Zaro

Posted in Novosti.

Dječji vrtić Monte Zaro

Povodom Festivala znanosti 2013. u izložbenom prostoru vrtića Monte Zaro od 22.04 do 26.04. predstavljena je izložba dječjih radova na temu ˝Predmeti i izumi budućnosti˝.

U izložbi su sudjelovale četiri vrtićke skupine sa različitim temama i radovima:

Skupina ˝Tintilinići˝, odgojiteljice Loredana Rogić i Đurđica Grbac na temu ˝Vozilo budućnosti; djeca su kroz likovni izričaj prikazali zamišljene nacrte vozila budućnosti te zajednički izradili 3d maketu jednog takvog vozila.

Skupina ˝Pačići˝, odgojiteljice Alma Šverko i Katarina Zelić na temu ˝Vrtić budućnosti – Duga˝; vrtić budućnosti je nastao iz ideje djece da naprave drugačiji vrtić kako ga oni zamišljaju. Uz likovni izričaj djece i stvaranje zajedničkog nacrta djeca su izradila maketu svog vrtića  koji bi imao bazen, solarne ćelije i propeler na krovu da može letjeti.

Skupina ˝Bubamare˝, odgojiteljice Danijela Košara i Melita Rosezin Šetić na temu ˝Energija budućnosti˝; djeca su se upoznala s obnovljivim izvorima energije te izradila zajednički plakat na tu temu.

Skupina Balončići˝, odgojiteljice Slavice Igrec Klarić i Laura Grubišić na temu ˝Vremenski stroj – vremeplov˝; djeca su izradila interaktivni stroj koji im omogućuje putem igre i mašte putovanje kroz vrijeme polazeći od svoje prošlosti do sadašnjosti prema budućnosti.

U sklopu izložbe, predstavljen je projekt skupine ˝Cvjetići˝, odgojiteljice Davorka Rački Zimolo i Marinela Lančić na temu ˝Vrtić u EU˝. Na dva plakata prikazan je tijek projekta u kojem su se djeca: upoznala s osnovnim pojmovima EU; izradila kartonsku kuću EU s 27 otvorenih prozora i jednim zatvorenim (hrvatskim), ; izradili svoje male EU putovnice; napravili didaktičke igre EU cvijet i parne slike te se kreativno izrazili putem likovnog izričaja.