dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

Supermeni među nama

Posted in Sažetak i biografija.

Provjeravati fizicke vjestine i fiziološke osobine djece sa ciljem ukazivanja na razlike među nama i zasto su neki rođeni supersportaši.

CV voditelja:
Zovem se Josip Silović. Rođen sam 8. Siječnja 1993. godinu u Osijeku gdje živim do svoje 6. godine. Otac (Josip) mi pogiba u ratu te odrastam s majkom  (Klara) i užom obitelji (baka, djed, teta). Odrastam u mađarskoj obitelji zbog čega kao prvi jezik učim mađarski. Godine 1999. Vraćam se s obitelji u selo Laslovo iz kojeg smo bili prognani za vrijeme domovinskog rata te tamo započinjem svoje školovanje u Osnovnoj Školi Laslovo, Laslovo. U međuvremenu počinjem igrat u pionirskoj momčadi nogometnog kluba NK Laslovo '91.
Osnovnu školu završavam s odličnim uspjehom te se selim nazad u Osijek i krećem u gimnaziju (I. gimnazija, Osijek). Istovremeno, počinjem obuku u glazbenoj školi  Akord, Osijek i priključujem se aktivnostima Kulturnog umjetničkog društva Šandor Petefi, Laslovo. U KUD-u sam aktivan u dramskoj i plesnoj sekciji.
Nakon postignutog odličnog uspjeha u srednjoj školi, upisujem se na Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, na Medicinski fakultet Osijek na kojem završavam drugu godinu studija.  Aktivno sudjelujem na raznim fakultetskim događanjima: član sam studentske udruge CroMSIC, zamjenik člana fakultetskog studentskog zbora.

Tečno govorim i pišem na engleskom i mađarskom jeziku, a njemačkim se služim na razini sporazumijevanja. Informatički sam pismen i dobro se služim Microsoft Office programskim paketom.
Od 2009. godine posjedujem vozačku dozvolu kategorije A1 (motocikli do 125 ccm), a dvije godine nakon toga polažem za vozačku dozvolu B kategorije (automobil).