dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

Zelena kemija

Posted in Sažetak i biografija.

Da li ste se zapitali nekad postoji li kemija koja sprječava starenje? Da, postoji i zove se zelena kemija. Ako niste do sad čuli ništa o tome ovo je izvanredna prilika da to učinite i isprobate. Mi vam nudimo eliksir mladosti koji će Vas ostaviti vječno mladima, a ujedno izliječiti sve vaše bolesti. Duljina ljudskog života će se sigurno povećati u budućnosti, ali kako i koliko još uvijek je predmet rasprava. Ipak, trend produljenja postoji. Svake godine ljudi žive tri mjeseca dulje, a to znači da bi na planetu do 2030. godine moglo živjeti i do milijun stogodišnjaka. Je li mogućnost da živimo stotinama godina privlačna baš svima? Bit će ukoliko sprječimo bolesti koje su povezane sa starenjem. Dug život će biti pozitivna nuspojava procesa osiguravanja sjajnog zdravlja. Dođite, naučit ćemo i Vas kako da to postignete. Vjerujte isplatit će Vam se. Živite zdravo i zeleno!

 

CV voditelja:

Mr. sc. Valentina Bušić, rođena je 1976. godine u Osijeku. Na III je gimnaziji u Osijeku maturirala 1994. g. Iste je godine upisala Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. Diplomirala je 2000. g te se 2001. g. upošljava na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu. 2003. godine boravila je u Grazu na Institutu za kemiju i tehnologiju namirnica gdje je pod vodstvom Michaela Murkovica i Wernera Pfannhausera izradila eksperimentalni dio magistarske radnje. 2005. g obranila je istu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na poslijediplomskom znanstvenom studiju Organska kemija. Djelatnik je Odjela za kemiju od 2007. godine.
Do sada je kao koautor objavila 5 znanstvenih radova te je koautor jednog poglavlja u knjizi „B Vitamins and Folate: Chemistry, Analysis, Function and Effects“, izdavača RCS Publishing. Područje rada obuhvaća istraživanje antioksidanasa, te razvoj i primjenu zelene kemije u organskoj sintezi. Aktivno je sudjelovala na međunarodnim i domaćim skupovima, prezentacijama na posterima i usmenim izlaganjima.