dcsimg
 • Najbolji način za predviđanje budućnosti jest njezino stvaranje.

  Abraham Lincoln

 • Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova.

  Eleanor Roosevelt

 • Možda nismo u stanju pripremiti budućnost za svoju djecu, ali smo barem u stanju pripremiti svoju djecu za budućnost.

  Franklin D. Roosevelt

 • Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti.

  Kineska

 • Budućnost ovisi o tome što radiš danas.

  Mahatma Gandhi

 • Nikada ne mislim o budućnosti – ionako prebrzo dolazi.

  Albert Einstein

 • Prošlost je duh, budućnost je san, sve što imamo je sada.

  Bill Cosby

 • Ako ne mislite o budućnosti, ne možete je ni imati.

  John Galsworthy

 • Problem s budućnosti je u tome što obično stiže prije nego smo mislili.

  Arnold Glasgow

 • Budućnost je uvijek u pokretu.

  Minch Yoda

Print

Koju ćemo ribu u budućnosti jesti?

Posted in Sažetak i biografija.

 

S obzirom na rastuću populaciju ljudstva i sve značajniji zaokret prema hrani sa zdravstvenim aspektom FAO (Food and Agriculture Organisation of the United Nations) procjenjuje da će potreba za morskom ribom 2030. godine biti 150-160 milijuna tona što je za oko 65 milijuna tona više nego danas. Ako uzmemo u obzir da je oko 15% svih ribljih vrsta u svjetskom morima već prelovljeno možemo očekivati samo povećanje tog postotka te se postavlja pitanje koju ćemo ribu u budućnosti jesti?

Na predavanjima i u radionici sudionici će dobiti dovoljno informacija da mogu formirati svoj odgovor. Upoznat će se s pojmom akvakultura, načinom uzgoja ribe te njegovim pozitivnim i negativnim učincima.

Voditeljice: Jadranka Sulić Šprem i Matea Rašić

Jadranka Sulić Šprem, mag.ing.maricult. rođena je 17. listopada 1983. godine u Dubrovniku. Zvanje magistra inženjerka marikulture stekla je na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjelu za akvakulturu 2009 godine. Daljnje školovanje nastavila je na Sveučilištu u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora, Poslijediplomski doktorski studij Primjenjene znanosti o moru, gdje je trenutno na trećoj godini studija. Od 2010. godine kustos je u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik. Autorica je više projekata Ministarstva kulture i izložbe Ribe dubrovačkog kraja.

Matea Rašić, univ. bacc. ing. aquacult. rođena je 08. listopada 1986. godine u Dubrovniku. Na Odjelu za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku stekla je zvanje sveučilišni prvostupnik inženjer akvakulture 2011. godine. Trenutno je studentica pete godine diplomskog studija Marikultura. U sklopu europskog programa za studentsku razmjenu Erasmus, provela je ljetni semestar 2012. godine u Irskoj na University of Limerick, na studijskom programu odjela za Environmental Science.