U dvorištu je Tehničkoga muzeja postavljena klasična klimatološka postaja za mjerenje osnovnih meteoroloških elemenata i pojava potrebnih za upoznavanje vremena i klime. Postaja ostaje trajno u dvorištu Muzeja i nakon završetka Festivala znanosti. Opremljena je osnovnim klasičnim meteorološkim instrumentima za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, oborine te registriranim instrumentima. Upoznajte se s dobivanjem i mjerenjem meteoroloških podataka o kojima svakodnevno čitate u novinama ili ih čujete na radiju ili televiziji. Bez tih podataka prikupljenih širom Hrvatske i okolnoga područja nema ni poznavanja vremena i klime, ni vremenskih prognoza koje nam često olakšavaju planiranje i svakodnevne aktivnosti.

Ana Šantić diplomirala je Fiziku atmosfere i mora na PMF-u Zagrebu, zaposlena u Službi za motrenje vremena i klime Državnoga hidrometeorološkog zavoda. Uz posao kontrole meteoroloških podataka bavi se popularizacijom meteorologije u okviru DHMZ-a i Festivala znanosti te u drugim prigodama.

Mr. sc. Janja Milković zaposlena je u Državnom hidrometeorološkom zavodu kao načelnica Odjela za obradu i kontrolu podataka i klimatske podloge. Uz redovite poslove objavila je veći broj znanstvenih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima te sudjelovala na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama. Od samog početka rada programa GLOBE u Hrvatskoj 1995. sudjeluje u osmišljavanju i provođenju tog programa. Članica je Državnog povjerenstva za program GLOBE i jedna je od stručnih voditelja u programu GLOBE, specijalizirana za područje meteorologije i meteoroloških motrenja.

Pomoćnici u ovoj radionicu bit će i učenici Šumarske i drvodjeljske škole iz Karlovca koji se u toj školi obrazuju za meteorološke tehničare.