Ideja projekta nastala je sasvim slučajno, iz ekonomske potrebe. U nedostatku je sredstava za kupnju materijala ovaj oblik reciklaže poslužio kao zamjena za vunu i time otvorio nebrojene mogućnosti primjene. Na internetu ima mnoštvo izvora koji se bave temom recikliranja, a mogu se pronaći i detaljni opisi različitih metoda te kreativne ideje koje vas potaknu da i sami započnete nešto stvarati.

Već i nakon kratka promišljanja o suvremenom svijetu postaje nam jasno u kojoj je mjeri naše društvo sklono rasipanju resursa. Logično je da nekoliko pojedinaca ne mogu promjeniti navike većine, ali možda svojim primjerom mogu potaknuti druge da savjesnije raspolažu resursima.

EkoRekoRi je projekt usmjeren prema pojedincu. Metode koje se uče nisu namjenjene za masovnu proizvodnju, reciklira se za vlastite potrebe i stvaraju se predmeti koji su potrebni toj osobi. To mogu biti torbe, novčanici, tepisi, igračke... Mogućnosti su velike i raznolike.

Budući da mi trenutno recikliramo plastične vrećice, pozvali bismo posjetitelje Festivala znanosti da donesu višak vrećica na naš štand u HKD na Sušaku 24. travnja 2012. od 16 do 22 h i tako podupru naš projekt. Na prezentaciji će se pokazati jedna od metoda recikliranja, ali i gotovi proizvodi.

Udruga Spirit osnovana je 1997. godine u Rijeci. Bavi se organiziranjem audio– i videoradionica, ekoloških radionica te izložaba.