A capella happening DOTAKNI MJESEC u nizu je bajkovitih višeglasnih događaja koje Putokazi priređuju u Astronomskom centru Rijeka. Glazbena priča s Mjeseca otpjevana a capella ekskluzivan je trenutak. Na djelu je happening u kojem glazbena priča stiže do gledatelja iz neobičnoga, "živog" televizora – projekcije Neba u čarobnom prostoru. Djevojke su tu u paralelnom svijetu, u koji „za ruku“ uvode gledatelje, a oni promatraju, slušaju, uživaju, dišu s njima... Jer, tako i treba biti... Za 10.

 

Više o sudionicima/suorganizatorima programa:

Rijeka sport d.o.o i Astronomski centar Rijeka (RS, ACR) – Tvrtka Rijeka sport, u 100% vlasništvu Grada Rijeke, upravlja Astronomskim centrom Rijeka koji ove godine obilježava treću godinu postojanja. Centar, koji je član Međunarodne udruge planetarija (IPS), nudi programe za građanstvo, ali i za vrtiće, škole i organizirane grupe, i to u digitalnom planetariju te zvjezdarnici. S ciljem popularizacije astronomije Centar je organizator mnogobrojnih nacionalnih događanja kao npr. Međunarodni dan planetarija, Tjedan tamnoga neba, Svjetski tjedan Svemira i sl. Saznajte više na www.astronomski-centar-rijeka.hr te na Facebook fun page.

Akademsko astronomsko društvo – Rijeka (AAD Rijeka) je udruga osnovana 1974. godine i okuplja ljubitelje astronomije u Rijeci i okolici. Tijekom proteklih su 37 godina članovi Društva neumorno radili na popularizaciji astronomije i srodnih znanosti te edukaciji mladih. To su i danas glavne aktivnosti Društva koje provodi održavanjem brojnih predavanja, prezentacija, radionica, promatranja, izložbi itd. Na lokalnoj je razini Društvo suorganizator nekih značajnih događanja u Rijeci, kao što su Noć muzeja, Festival znanosti, Noć ulične astronomije i sl. Više o radu Društva može se saznati na www.aad.hr.