19/04/12 

10. Festival znanosti od 23. do 28. travnja 2012. godine održat će se u sedam velikih hrvatskih gradova, među njima i u Puli, a bogat program ove, sve popularnije manifestacije, predstavljen je danas u prostorijama Istarske županije.


"Cilj manifestacije je senzibiliziranje javnosti o značaja znanosti, predstavljanje znanosti na popularan i zanimljiv način te povezivanje javnosti, mladih, znanosti i medija", kazao je predsjednik organizacijskog odbora Festivala Anton Pletikos, zahvalivši se Istarskoj županiji, Gradu Puli, Turističkoj zajednici i svima koji su pridonijeli održavanju manifestacije.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu IŽ Patricia Smoljan dodala je kako ova hvalevrijedna manifestacija spaja cjelokupni odgojno-obrazovni sustav – od vrtića do fakulteta te je najavila program prvog dana održavanja Festivala. Otvaranje je predviđeno u ponedjeljak u 11.00 sati u dvorani Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula nakon će uslijediti predavanje akademika Vladimira Paara o tome "Zašto NASA upozorava na mogućnost skorašnjega malog ledenog doba". U centru za istraživanje metala Istarske županije - Metrisu u 12.30 bit će otvorena izložba znanstvene fotografije autorice dr. Danijele Poljuha koja je pojasnila kako se izložba sastoji od deset cjelina i 55 fotografija, a obuhvaća širok spektar znanosti kroz prizmu umjetnosti kako bi se približila široj populaciji ljudi.