Davor Horvatić

 

Apokalipsa samo što nije. Od pamtivjeka imamo potrebu nagovještavati apokalipse.Tome svemu kumuju i kvaziznastvenici koji vas plaše "znanstvenim žargonom" i koriste manjkavosti našeg mozga da bi sebi pumpali ego ili priskrbili materijalnu korist. Pored toga, na tržištu imamo toliko "proizvoda" koji bi nas trebali zaštiti u slučaju i najgorih apokalipsa.

Što fizika može reći o tome, te kako se naoružati skepticizmom zdravim razumom i primijetiti pravu apokalipsu. Na kraju ćemo prikazati prave teorije o kraju svijeta.

 

 

Dr. sc. Davor Horvatić, doc. je znanstveni novak na Zavodu za teorijsku fiziku zagrebačkoga Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta. Usavršavao se na Fachbereich Theoretische Physik Institut für PhysikKarl-Franzens-Universität u Grazu, Austria. Glavno je područje njegova istraživanja kvantna kromodinamika (teorija jake sile) na konačnim temperaturama i gustoći materije. Pored toga, bavi se i fizikom kritičnih fenomena, koja ima veliku važnost u modernoj ekonomiji, fiziologiji i seizmologiji. U slobodno vrijeme drži popularna predavanja, tako da je čest gost na Festivalu znanosti, Istrakonu, Sferakonu, Rikonu i Hoykinoj Fotosofiji.izvrsnim uspjehom na Biološkom odsjeku Prirodoslovno – matematičkog fakulteta