Dragi naši, pozivamo vas na veliko slavlje povodom 10. rođendana našega Festivala znanosti. Vesela družina kemičara priprema, uz koktele iznenađenja, program koji pršti bojama. Što se krije u našim tikvicama i čašama? Semafor, kemijski kameleon, veliko plavetnilo ili čudesna oscilirajuća reakcija – otkrijte sve čari kemijskih promjena i proslavimo ovaj rođendan zajedno!

 

Kristina Mlinac je rođena 17. studenoga 1980. godine u Bjelovaru. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završila je u Garešnici. Studij molekularne biologije je završila 2005. godine na Biološkom odsjeku zagrebačkog PMF-a. Od 2007. godine je zaposlena kao znanstveni novak – asistent na Zavodu za kemiju i biokemiju Medicinskoga fakulteta u Zagrebu, gdje sudjeluje u izvođenju nastave za studente medicine, a znanošću se bavi na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga (neurokemija). Doktorski studij biokemije je upisala na PMF-u 2008. godine.

 

Danijela Cvijanović je rođena 18. lipnja 1985. godine u Doboju, BiH. Osnovnu školu i III. gimnaziju završila je u Zagrebu. Diplomirala je na zagrebačkom PMF-u 2009. godine nakon studija kemije. Iste je godine zaposlena kao asistentica na Zavodu za kemiju i biokemiju Medicinskoga fakulteta u Zagrebu te je upisala doktorski studij anorganske i strukturne kemije na PMF-u. Sudjeluje u izvođenju nastave za studente Medicinskoga i Stomatološkoga fakulteta u Zagrebu.

 

Igor Picek je rođen 9. ožujka 1978. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i VII. gimnaziju. Diplomirao je na zagrebačkom PMF-u 2002. godine nakon studija kemije. Od 2003. godine zaposlen je kao znanstveni novak – asistent na Zavodu za kemiju i biokemiju Medicinskoga fakulteta u Zagrebu te je upisao doktorski studij anorganske kemije na PMF-u. Doktorirao je 2011. godine. Sudjeluje u izvođenju nastave za studente Medicinskoga i Stomatološkoga fakulteta u Zagrebu.

 

Vladimir Damjanović je rođen 28. kolovoza 1985. godine u Rijeci, gdje je završio osnovnu školu i Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju (prirodoslovno–matematički smjer). Diplomirao je na zagrebačkom PMF-u 2009. godine nakon studija kemije. Iste je godine zaposlen kao asistent na Zavodu za kemiju i biokemiju Medicinskoga fakulteta u Zagrebu te je upisao doktorski studij anorganske i strukturne kemije na PMF-u. Sudjeluje u izvođenju nastave za studente Medicinskoga i Stomatološkoga fakulteta u Zagrebu.