Filmovi na temu „Voda“ rezultat su multimedijalnih radionica studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci kao jedne od aktivnosti u sklopu projekta „Institucionalni i organizacijski razvoj Zaklade Sveučilišta u Rijeci u cilju razvijanja regionalne politike Primorsko-goranske županije“ kojeg Zaklada provodi uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije.


Ova interdisciplinarna aktivnost osmišljena jest s ciljem razvoja svijesti o održivom razvoju kod studenta te unutar lokalne i regionalne zajednice s posebnim naglaskom na važnost očuvanja vodnih resursa. Provedba radionica te predstavljanje filmova provedeni su u suradnji s Festivalom znanosti Rijeka te Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.


Kao rezultat niza multimedijalnih radionica sa studentima, tijekom kojih su isti bili uključeni u izradu i montažu filmova, nastalo je 13 kratkih filmova na temu „Voda“ koji će biti predstavljeni posjetiteljima Festivala znanosti tijekom tri festivalska dana. Posljednjeg festivalskog dana, u petak 25. veljače 2008. godine, bit će proglašen najbolji od trinaest filmova, kojeg će izabrati stručno povjerenstvo Zaklade. Autoru/ici nagrađenog filma bit će uručena prigodna zahvalnica od strane Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Festivala znanosti Rijeka te novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna koju dodjeljuje Zaklada.


Uključivanjem u aktivnosti ovogodišnjeg Festivala znanosti Zaklada Sveučilišta u Rijeci još je jednom iskazala svoju namjeru aktivnom doprinosu povezivanja znanstvene zajednice i društva a ujedno i doprinijela razvoju studentskog angažmana te nagrađivanju najboljih studenata.